Archieven

Dit bericht is 1957 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Laura Rietveld is een crowdfundactie gestart voor haar vriendin Suzanne de Bruin-Boere (33) uit Krimpen aan den IJssel, bij wie op jonge leeftijd het Ehlers-Danlos (EDS) syndroom is vastgesteld, een aangeboren erfelijke bindweefselaandoening. Met de actie wil Laura tienduizend euro inzamelen voor de aanschaf van hulpmiddelen die Suzanne nodig heeft. “Zonder zou betekenen dat ze in de toekomst niet meer naar buiten kan en zelfs haar bed niet meer uit.”

“Suzanne staat altijd positief in het leven”, geeft Laura aan. “Ondanks de vele ziekenhuis bezoeken, operaties en tegenslagen blijft ze lachen. Vanwege haar ziekte is het steeds harder nodig om aanpassingen te realiseren bij haar in huis. Helaas wil de gemeente daarbij niet ondersteunen. Alle kosten om het huis toegankelijk te houden moet zij zelf bekostigen en deze kosten zijn niet misselijk. Ruim vijf jaar is zij in ‘gevecht’ geweest met de gemeente, maar deze blijft erbij niet te willen bijdragen.”

Suzanne heeft voordat ze te ziek werd om nog te kunnen werken altijd een baan gehad en daardoor nu een uitkering. Haar man heeft een fulltime baan, maar dit alles is niet toereikend om alle kosten die gemaakt moeten worden te dekken.

Laura: “Door alle pijn is Suzanne bijna 24/7 aan bed gekluisterd. Daarnaast heeft ze ook de zorg voor haar negenjarige zoon die extra zorg nodig heeft door zijn autisme. Haar lichaam gaat hard achteruit en de aanpassingen zijn dan ook meer dan nodig. Zonder de aanpassingen zou het betekenen dat Suzanne aan huis gekluisterd is en zelfs haar bed niet meer uit kan. En dit zijn nu juist die momenten die ook voor het gezin zó fijn zijn, ze wonen in een groene omgeving en even met de handbike naar buiten is heel waardevol.”

Tienduizend euro is nog maar een klein deel van wat het gezin nog zal hebben, weet Laura, “maar je moet ergens beginnen en alle kleine beetjes helpen. Elke euro is er één en we zijn overal dankbaar voor één.” De teller staat momenteel op ruim vijfhonderd euro.

Dit bericht is 1957 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief