Archieven

Dit bericht is 1276 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK- Afgelopen zaterdag liet de organisatie van Surfrock op Facebook weten dat de editie van 2023 niet doorgaat. Surfrock is een driedaags evenement  gehouden aan de surfplas waar zowel inwoners uit de Krimpenerwaard als uit Krimpen aan den IJssel komen.

Vanwege “beleidsfoutjes” door het bestuur en “geen hulp” van de gemeente om de inflatie het hoofd te bieden, kan het feest geen doorgang vinden. Dat meldt de organisatie op Facebook. Inmiddels is er een crowdfunding gestart en is er wellicht een kleine kans dat het festival toch door kan gaan.

“Beste allemaal, zoals jullie weten is Surfrock al sinds jaar en dag een superleuk driedaags festival dat plaatsvind naast de surfplas. Door de huidige economische situatie bevind het festival zich in zwaar weer. Graag willen we zo veel mogelijk geld inzamelen zodat het festival plaats kan vinden”, schrijft Frank Rozendaal, initiatiefnemer van de crowdfundingsactie.

“Dit is een eigen initiatief van mij, uiteraard zal alle opbrengst van deze donaties volledig naar de stichting surfrock gaan, wat de uitkomst ook zal worden”, aldus Rozendaal. In korte tijd is er al ruim 2000 euro opgehaald met de inzamelingsactie.

Leefbaar Krimpenerwaard
Inmiddels zijn er door Leefbaar Krimpenerwaard raadsvragen gesteld omtrent de afgelasting van het evenement. “De organisatie van Surfrock heeft op haar Facebookpagina laten weten dat het evenement dit jaar niet kan doorgaan. Als rede geeft de organisatie aan dat zowel vanuit hun kant als vanuit de kant van de gemeente Krimpenerwaard problemen/miscommunicaties zijn bij/rond de ondersteuning/financiering van dit evenement.”

Leefbaar wil onder andere weten of het college op de hoogte is dat het evenement niet door kan gaan door eventuele problemen/ miscommunicatie bij ondersteuning vanuit de gemeente naar Surfrock toe. Ook wordt er gevraagd of er een oplossing gevonden kan worden om het evenement alsnog door te laten gaan.

Subsidieaanvraag
De vragen van Leefbaar Krimpenerwaard zijn nog niet beantwoord, maar het college heeft inmiddels  wel geregeerd doormiddel van een informatiebrief aan de raad. “De organisatie heeft, bij navraag van onze kant, laten weten geen subsidieaanvraag voor Surfrock 2023 te doen. Na de toekenningsronde van subsidies over 2023 heeft de organisatie in januari 2023 alsnog contact met ons opgenomen met het verzoek om subsidie voor 2023”, staat in de brief aan de raad.

“De stichting is geïnformeerd over ons subsidiebeleid waarbij aangeven is dat de subsidieaanvraagtermijn voor 2023 verstreken is. Een eenmalige subsidie verstrekken aan een instelling die past binnen de reguliere jaarlijkse subsidieregeling, sluit niet aan op het door de raad vastgestelde beleid.”

Garantstelling
Vervolgens heeft de organisatie via het college gevraagd om een garantstelling voor de eventuele tekorten van het evenement zodat bij een tegenvallende horecaomzet of hogere lasten voor huur van apparatuur de gemeente het tekort van het gratis toegankelijke festival kan aanvullen.

“Het college heeft de organisator op 17 februari 2023 laten weten dat zij beleidsregels heeft welke vervat zijn in een Treasury Statuut. Daarin staat opgenomen dat de gemeente niet zomaar leningen en garantstellingen beschikbaar kan stellen.”

Waard op de Kaart
“Wij betreuren de negatieve berichtgeving in de diverse media. Het college is voorstander van diverse soorten evenementen in onze gemeente en zet daarvoor graag onze beleids- en subsidiemogelijkheden in. Hier wordt actief en veelvuldig op geattendeerd”, aldus het college.

Of Surfrock alsnog doorgaat dit jaar is nog niet duidelijk. Aanstaande zaterdag is Barend Verburg, organisator van Surfrock, te gast bij RTV Krimpenerwaard tussen 11.00 en 12.00 uur in het radioprogramma Waard op de Kaart om hierover te praten.

Dit bericht is 1276 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief