Archieven

Dit bericht is 1725 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – “Het begint weer te bruisen in het Cultuurhuis”, lacht directrice Heidi Doff breeduit. “Na de laatste lockdown, die ruim vijf weken duurde, kunnen we eindelijk weer gasten ontvangen.” Heidi en haar medewerkers en vrijwilligers zijn er maar wat blij mee.

In het gebouw is het inmiddels weer een komen en gaan van vaste huurders en deelnemers aan eenmalige evenementen. Wel met wat beperkingen, dat spreekt voor zich. De QR-code wordt gecheckt bij binnenkomst, het mondkapje moet op tijdens de wandelingen door het pand en afstand van anderhalve meter houden blijft in alle ruimten een onvoorwaardelijke plicht. “Daar valt mee te leven, maar het beperkt ons wel in het organiseren van grootschalige activiteiten”, aldus Heidi. Theatervoorstellingen of muzikale optredens kunnen maar door een beperkt aantal mensen worden bezocht en dat maakt het moeilijk gezelschappen, orkesten en artiesten te strikken voor een optreden in het Cultuurhuis. “Pas als alle beperkingen zijn opgeheven kunnen we weer een aantrekkelijk programma voor de langere termijn samenstellen.”

Dat neemt niet weg dat er best een paar leuke activiteiten in de agenda staan. Zo komt op 5 februari poppentheater Dubbele Jan in het kader van de Nationale Voorleesdagen naar het Cultuurhuis. Kinderen vanaf drie jaar zullen er beslist van genieten.

Een week later is er voor wat oudere kinderen en hun ouders een filmmiddag waar de film Big Trip wordt vertoond. Diezelfde avond komt de film Mamma Mia Here! We Go Again. Deze voorstelling kan worden gecombineerd met een borrelhapjesarrangement bij Grand Café Siep.

Op 20 februari treden het ensemble Nikki & Friends op tijdens een door Siep verzorgd driegangendiner.

Nieuwe huurders
De meeste vaste huurders, waaronder de bibliotheek, verenigingen en maatschappelijke instellingen hebben hun activiteiten weer hervat. Nieuwe huurders zijn de bridgeclub Lekkerkerk en de wijkagent, die iedere vrijdag van 13.00 tot 14.30 uur een open spreekuur houdt.

En dan zijn er natuurlijk de eigen activiteiten die door vrijwilligers van het Cultuurhuis worden verzorgd. Denk aan de Bingo-avonden, het Creacafé, het Naaiatelier en de koffieochtenden. “We merken dat veel mensen weer snakken naar dit soort uitjes, dus we zijn blij dat die weer mogelijk zijn.

VVV-informatiepunt
Het laatste nieuws is dat het Cultuurhuis een VVV-informatiepunt is geworden. Passanten kunnen zich door de medewerkers achter de receptiebalie laten informeren over wat er zoal te beleven valt in de Krimpenerwaard en omgeving en in de entree hangt sinds kort een informatiebord met folders van allerlei bezienswaardige locaties, activiteiten en evenementen in de regio.

Tentoonstellingen
Binnenlopen om een tentoonstelling te bezoeken kan ook weer. Op dit moment exposeren Jan-Albert Ernsten met olieverfschulderijen en Petra de Jong met keramiek.

Eten en drinken
Last but not least Grand café Siep is ook weer open. Van woensdag tot en met zondag kunnen lekkerbekken er weer terecht voor een lunch, een diner of gewoon een kop koffie of thee met wat lekkers erbij.

Alle informatie over de activiteiten in het Cultuurhuis zijn te vinden op www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl.

Dit bericht is 1725 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief