Archieven

Dit bericht is 426 keer gelezen

HAASTRECHT- De Culturele Stichting Haastrechtse Kring organiseert samen met cultuurwetenschapper drs. Hoo Man Chan een tweetal middagen die in het teken zullen staan van de begin periode van de Nederlandse moderne kunst met als titel “Van abstracte kunst tot magisch-realisme.”

Met Mondriaan’s baanbrekende schilderijen vangt de modernisering in de Nederlandse kunst aan op een radicale manier. Vanaf begin 20ste eeuw verschijnen veel kunstenaars ten tonele die de Nederlandse kunst sterk vernieuwden.

Jan Sluijters en Kees van Dongen geven kleuren geïntensiveerd weer, Jacoba van Heemskerk en Theo van Doesburg abstraheren herkenbare vormen tot universele vlakken.

Inschrijven
Behalve kleuren en vlakken, krijgt traditionele figuratie bij weer een ander type kunstenaars een nieuw elan. Jan Mankes en Charley Toorop vernieuwen de traditie van het realistische schilderen en leiden de weg richting het Magisch Realisme die we bij Pyke Koch en Carel Willink zien.

De cursus ‘Van abstracte kunst tot magisch-realisme’ vindt plaats op maandag  20 en 27 maart om 14.00 uur in het ’t Raedthuys van Haastrecht. Deelname voor beide middagen: 45 euro. Donateurs 40 euro. Inschrijving via www.haastrechtsekring.nl

Dit bericht is 426 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief