Archieven

Dit bericht is 4059 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Dansen met een thema prikkelt de verbeelding van jonge kinderen. Sinds kort neemt dansjuf Rosa kids mee op ontdekkingstocht.

Vorige maand werden kinderen tijdens het Sinterklaasfeest bij Welzijn Krimpenerwaard vermaakt en tot dansen aangezet door Rosa Kruisselbrink-Klever (31). “Dit was mijn eerste optreden als dansjuf”, vertelt ze enthousiast. Op de Willem de Zwijger Scholengemeenschap nam ze deel in de eerste lichting van de dansgroep Challenge. “De passie voor dansen die ik al had, is daardoor verder aangewakkerd. Hierna heb ik de dansacademie gedaan.” Een pittige opleiding die vooral fysiek veel van haar vroeg. Het studeren sloot ze af met een jaar Pabo om zich verder te bekwamen in het les geven.

“Als docent kan ik iets leuks verzinnen, het overbrengen op leerlingen, ze plezier geven. Ook tijdens de stage op de basisscholen ging het mij goed af om ook de moeilijkste kinderen het plezier van dansen te laten ontdekken.”

Tekst gaat verder onder de foto

Favoriet
Haar carrière vond een vliegende start bij Studio Younik in Schoonhoven. Dit stopte toen ze zwanger raakte. Vervolgens gooide corona roet in het eten. Daarom besloot Rosa om een aantal dagen per week in de zaak van haar ouders te werken, schoenen en lederwaren ‘De Favoriet’ aan de Haven 73. “Eigenlijk ontstond dit al eerder omdat het lesgeven vooral in de middag en avond was. In de ochtend had ik dan tijd om in de winkel te helpen.”

Dansjuf
Met een eigen kind in de peuterleeftijd begon het afgelopen jaar weer te kriebelen. “Mijn hart en passie ligt bij dansen met peuters en kleuters, daar wil ik verder mee”, licht Rosa haar besluit toe om zelfstandig dansjuf te worden. Hierbij is ze geïnspireerd door haar man Joël die werkt in de ouderenzorg met mensen die lijden aan dementie. “Hij heeft de instagrampagina ‘Bewegen.is.Leven’ met tienduizenden volgers. Op een leuke en speelse methode laat hij de ouderen bewegen. De manier waarop ik de kinderen benader wijkt niet veel af hoe hij dat doet bij  volwassenen.”

Cursus
Deze maand is de eerste reeks van vijf lessen gestart op de maandagmorgen bij ‘De Waardse Kids’, Marconiplein 1. In de nabije toekomst wil Rosa dit uitbreiden naar dansworkshops en inspiratiesessies voor juffen en meesters op de basisscholen.

Op maandag 13 maart start een nieuwe cursus van vijf sessies voor kinderen van anderhalf tot drie jaar. Opgeven kan via dansjufrosa@hotmail.com of volg haar instagrampagina ‘dansjufrosa’.

Dit bericht is 4059 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief