Archieven

Dit bericht is 2634 keer gelezen

Carver

KRIMPEN A/D IJSSEL – Binnen tien minuten brengt hij je van Krimpen aan den IJssel naar Rotterdam. Je hebt geen last meer van files en het is ook nog eens duurzaam. De Carver is dé wagen die de kloof tussen de scooter en auto dicht. “Het is iets nieuws”, zegt Peter Feleus, verkoopleider bij autobedrijf Broere.

De Carver is een voertuig op drie wielen en is beschikbaar in verschillende uitvoeringen. De basis uitvoering van de Carver kan tot 45 kilometer per uur. Om hierin te kunnen rijden moet je in het bezit zijn van een scooterrijbewijs. Begin volgend jaar komt er ook een nieuw model die 80 kilometer per uur kan.

De wagen is volledig elektrisch. Het duurt ongeveer vier uur voordat de Carver volledig is opgeladen en dan kan je er tot honderd kilometer mee rijden. “Het makkelijke is dat je hem in een gewoon stopcontact kunt opladen”, zegt Timo Rombout, marketing medewerker bij autobedrijf Broere. “Je hebt dus geen speciale laadpaal nodig, maar gewoon je eigen stopcontact is voldoende.”

Bij autobedrijf Broere staan twee modellen in de showroom. In het ene model kunnen twee personen plaats nemen. Een chauffeur en een passagier die achter de chauffeur zit. De andere is een Carver voor één persoon met een grote laadbak. Handig dus voor bedrijven die op een duurzame manier producten willen bezorgen. “Het is een nieuwe vorm van mobiliteit”, zegt Feleus.

Doordat de Carver elektrisch is, is de ecologische voetprint ook nog eens heel laag. “Zo goed als niks zelfs”, voegt Rombout toe. Een ander groot voordeel aan de Carver is dat je de files zo voorbij kan rijden, want je rijdt hiermee namelijk over het fiets-/brompad. Nooit meer in de file wachten voor de Algrabrug dus.

Doordat de Carver elektrisch is kan je dus gedag zeggen tegen de (hoge) benzinekosten. Ook vervalt de wegenbelasting voor de wagen, waardoor het aantrekkelijk is voor de portemonnee.

Naast de praktische en duurzame redenen is ook de rijervaring er een die niet te vergelijken is met andere voertuigen. De Carver heeft een unieke kantelsensatie waardoor je letterlijk door de bochten zweeft. De Carver heeft een maximale kantelhoek van veertig graden.

De Carver kan ook worden aangeschaft als invalidevoertuig. Daarvoor voldoet het aan alle richtlijnen en daarbij is er dan ook nog een voordeel in BTW. Je betaalt dan slechts 9% aan BTW in plaats van de gebruikelijke 21%.

Bekijk hieronder de video om een impressie te krijgen van het voertuig. Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje bij autobedrijf Broere in Krimpen aan den IJssel en boek een proefrit.

Dit bericht is 2634 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief