Archieven

Dit bericht is 488 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK- Op zondag 10 september staat er een bijzondere muzikale middag op het programma in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek. Het Goudse Shantykoor West-Zuidwest hoort bij de betere koren van Nederland. Tijdens deze middag leggen ze graag iets uit over de geschiedenis van Krimpen, aan de hand van beelden en liedjes.

De bevolking leefde eeuwenlang van het vangen van vogels, vissen of bewerken van het land, maar er is in de Krimpenerwaard ook veel strijd geleverd. Bijvoorbeeld door Willem van Oranje en de geuzen tegen de Spanjaarden, maar ook tegen de broer van Napoleon: Lodewijk.

Voor oorlog en de visserij werden aan de Lek zeilboten gebouwd, hennep gekweekt voor touw en rondhout gemaakt voor de masten. Als een van de zes plaatsen in Nederland voeren boten vanuit Krimpen aan de Lek op Groenland en de Noordkaap om deel te nemen aan de walvisvaart. Later kwamen er ook inkomsten uit de zalmvisserij en werd de grootste zalm ooit gevangen in de Lek! Wist u dat een Franse kaapvaarder een tijd burgemeester werd en Russische Kozakken in zijn boomgaard sliepen op doorreis naar Frankrijk?

Bij al deze gebeurtenissen horen liedjes die dit shantykoor op zeer muzikale wijze uitbeeld. Na de pauze hoort u authentieke werkliederen van het ruige zeemansleven uit de tijd van de zeilvaart, van het passagieren in de havens tot aan tropische paradijzen. De aanvang is zondag 10 september om 15.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via: www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl

 

 

Dit bericht is 488 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief