Archieven

Dit bericht is 1498 keer gelezen

GOUDERAK- Vogelvereniging De Goudvink kijkt uit naar de jaarlijkse tentoonstelling in het Dorpshuis in Gouderak. Deze zal plaatsvinden op vrijdag 24 en zaterdag 25 november.

Na een onderbreking van twee jaar kan er eindelijk weer publiek worden ontvangen bij de tentoonstelling. In 2021 is de tentoonstelling wel doorgegaan, maar mocht er geen publiek kijken vanwege de coronapandemie. In 2022 is de tentoonstelling op het laatste moment afgeblazen vanwege de uitbraak van vogelgriep in Stolwijk.

De vereniging De Goudvink kijkt daardoor extra uit om dit jaar weer een tentoonstelling te organiseren voor publiek. “De tentoonstelling is altijd het hoogtepunt van het jaar voor onze vereniging en leden. Hier kijken we met zijn allen het hele jaar naar uit.”

Rad van Avontuur
Bij de tentoonstelling zijn diverse vogelsoorten aanwezig, van parkieten tot Gouldamadines en van papagaaien tot zebravinken. Alle vogels worden gekeurd door keurmeesters. Er wordt gekeken naar het totaalbeeld van de vogel. Is de vogel fit? Hoe zijn de kleuren? De nagels? Dit gebeurt achter gesloten deuren, zodra de winnaars bekend zijn zullen de deuren worden geopend en kan iedereen komen kijken bij de vogels.

De deuren zijn vrijdag open vanaf 20.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Beide dagen zal ook het Rad van Avontuur zijn. Toegang is gratis.

 

Dit bericht is 1498 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief