Archieven

Dit bericht is 1085 keer gelezen

Water is, net als voedsel en noodzakelijk om te leven. Maar in tegenstelling tot voedsel, smaakt water niet altijd zo lekker als het eruit ziet. Als we eerlijk zijn, kan water ronduit saai zijn. Het drinkwater in Krimpenerwaard smaakt bijvoorbeeld heel anders dan in Amsterdam of Utrecht. Dit geldt ook voor de kwaliteit van het water. Een waterfilter kopen kan hierbij een extra voorziening zijn en ervoor zorgen dat je jezelf geen zorgen meer hoeft te maken over voldoende water drinken. Sta er niet versteld van dat velen moeite hebben om elke dag voldoende water te consumeren, ook in jouw regio. Als je een hekel hebt aan de smaak van water, is er nog hoop. Er zijn namelijk tal van manieren om dagelijkse vocht binnen te krijgen zonder dat je elke dag hoeft te lijden aan het slurpen van gewoon vies smakend saai water. We laten je daarom zien waarom voldoende water drinken van belang is voor jouw gezondheid. Bovendien vind je onderstaand tips om het water in Krimpenerwaard beter te laten smaken. 

Waarom water drinken van vitaal belang is voor iedereen

Je hebt het waarschijnlijk al duizend keer gehoord: water is essentieel voor de mens. Of je nu op zoek bent naar huidverzorgingsmiddelen of een gezondheidsprobleem probeert aan te pakken, water wordt bijna altijd aanbevolen als oplossing. Dit is waarom:

 

Je lichaamsgewicht bestaat voor maar liefst 60 procent uit water. Maar water is niet alleen water. Water bevat ook vloeistoffen die bestaan uit geladen mineralen die bekend staan ​​als elektrolyten. Deze omvatten stoffen zoals natrium, kalium en calcium. Elektrolyten spelen hierbij een sleutelrol in ieders lichaam. Ze helpen bij het verzenden van signalen tussen neurotransmitters en helpen je spieren te bewegen. Ze houden ook water vast en brengen de pH-waarde in evenwicht.

 

Elke cel in ieder zijn lichaam heeft deze vloeistoffen en elektrolyten nodig om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je onvoldoende water binnen krijgt of als er een verstoring van de elektrolytenbalans optreedt, treedt het fenomeen uitdroging op. Uitdroging is een aandoening waarbij het verlies aan elektrolyt en vocht groter is dan de inname van de hoeveelheid elektrolyt en vocht.

Uitdroging heeft een breed scala aan symptomen, waaronder:

Hevige dorst

Veel plassen

Constipatie

Diepliggende ogen

Een uitgedroogde huid en gebarsten lippen

Hoofdpijn

Duizeligheid

Vermoeidheid en een laag energieniveau

Prikkelbaarheid en verwarring

Flauwvallen

Lage bloeddruk

 

Chronische uitdroging kan de fysieke prestaties je cognitieve toestand beïnvloeden. Als je uitgedroogd bent, kan het moeilijker zijn om informatie te verwerken en je kunt je er traag van gaan voelen.

 

De dagelijkse waterinname kan van dag tot dag variëren. Sommige diëtisten raden aan om acht glazen water van 8 ons per dag te drinken. Dat komt overeen met 2 liter water per dag. De juiste hoeveelheid verschilt echter van persoon tot persoon. Daarom is het zo belangrijk om te begrijpen hoe je gehydrateerd kunt blijven, wat je ook doet. Let op deze tekenen van uitdroging en begin onmiddellijk met hydrateren om de aandoening onder controle te krijgen.

Hoe je meer water kunt drinken als je het niet lekker vindt

Water is een belangrijk onderdeel van jouw hydratatie, maar we vinden het niet altijd lekker smaken. Hierdoor is water drinken gemakkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig hoef je jezelf niet te dwingen om voldoende water te blijven drinken. 

 

Als het om voldoende water drinken gaat, kun je het water beter laten smaken door smaakvolle ingrediënten toe te voegen of te kiezen voor een beetje extra koolzuur. Het drinken van bruisend water, koolzuurhoudend water in plaats van gewoon water kan al een enorm verschil maken. Een waterkan met filter trakteert je op kalkvrij en nog schoner en puurder drinkwater. De thee en koffie zal je een water smaaksensatie opleveren als nooit tevoren. Je kunt ook ingrediënten met een hoog watergehalte toevoegen voor een vleugje extra smaak. Zoals meloen, grapefruit en groenten zoals komkommers.

 

Als je water gaat drinken, probeer er dan een warme of een ijskoude sensatie van te maken. Voeg bijvoorbeeld enkele ijsblokjes toe om het water verfrissender te maken.

 

Vaak drinken we onvoldoende water, niet alleen omdat we het niet lekker vinden, maar ook omdat we het gewoonweg vergeten. Het hebben van een geschikte waterfles die je leuk vindt, kan je eraan herinneren dat je de hele dag door kleine slokjes moet nemen.

Dit bericht is 1085 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief