Archieven

Dit bericht is 603 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Altijd al benieuwd geweest wat de Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard (NVWK) doet? Een keer gallen willen zoeken of vogels willen kijken? Kom dan kennismaken en kijken. Op 25 mei staat de NVWK met haar werkgroepen van 10.00 tot 15.00 uur samen met de Stekjesmarkt bij de Hendrikshoeve in het Loetbos.

De NVWK wilde graag een keer laten zien wat al haar werkgroepen doen. En voor het derde jaar op rij organiseert een aantal enthousiaste leden de breed gewaardeerde stekjesmarkt. Een mooie aanleiding om een en ander te combineren in een NVWK informatie- en stekjesmarkt, op 25 mei bij de Hendrikshoeve.

Ruim 61 jaar bestaat de vereniging die zich inzet voor de natuur en de dieren in de Krimpenerwaard. Ooit begonnen vanuit de bescherming van weidevogels. Ondertussen kent de vereniging nu zeker tien verschillende werkgroepen en bijna 1.000 leden.

Groot succes
De stekjesmarkt was in 2022 en 2023 een groot succes. Veel zelf opgekweekte vooral inheemse plantjes vonden voor een klein prijsje hun weg naar de tuinen. “Daar hopen we dit jaar ook weer op. De opbrengst van de stekjesmarkt komt ook dit jaar ten goede aan de aanschaf van diverse materialen voor de NVWK”, laat de NVWK weten.

Naast de stekjesmarkt zullen dit jaar voor het eerst de werkgroepen van de NVWK zich presenteren. Elke werkgroep laat het eigen materiaal zien en geeft een beeld van haar activiteiten. Om er enkele te noemen: de weidevogelwerkgroep, de landschapswerkgroep, de vlinder- en libellewerkgroep en de uilenwerkgroep.

“Ook bieden we tussen 10.00 en 15.00 uur mini-excursies aangeboden voor jong en oud. Zo kan je vogels kijken, gallen zoeken en is er een orchideeën excursie. Inschrijven kan ter plekke. Maar wil je verzekerd zijn van een plek stuur dan een mailtje naar info@nvwk.nl. Houd de socials in de gaten voor het programma.”

Er is ook een algemene stand van de vereniging, er zullen nestkasten te koop zijn en zijn er drankjes en hapjes met streekproducten beschikbaar. Bezoekers kunnen dus breeduit kennismaken met de NVWK als vereniging.

Leden
De NVWK telt bijna 1.000 leden. “Wij verwachten tijdens de informatiemarkt het 1.000e lid in te schrijven. Dat gaat niet ongemerkt aan je voorbij. Kortom, plan een bezoek op 25 mei aan de Hendrikshoeve, het is zeker de moeite waard”, aldus de NVWK.

Foto: NVWK

Dit bericht is 603 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief