Archieven

Dit bericht is 985 keer gelezen

STOLWIJK- Afgelopen zaterdag vond de eerste editie van “De Tien van Stolk” plaats. Een trailrun van 10 kilometer door de ruige polders rond Stolwijk. Meer dan 80% van de run ging over onverharde wegen en door de weilanden. Zo’n 250 mensen gingen van start in Stolwijk.

“Ik doe dit jaar mee aan de Alpe D’Huzes met Team Krimpenerwaard. Als je mee wil doen dan moet je minimaal 2500 euro inleggen. Dat is in principe goed geregeld door vaste acties die worden gehouden, maar je wil dat bedrag natuurlijk hoger hebben. Dus ik dacht: wat ga ik doen? Na vijf jaar obstakelrun dacht ik dat een trailrun wel leuk zou zijn. Dat is niet zo groot en het is sportief. Zo is dat langzaam gegroeid”, vertelt Coen Wouda, organisator van de trailrun.

Wouda: “Een trailrun leek mij mooi om te organiseren, ook omdat je het dorp erbij wil betrekken. Met de geschiedenis van de obstakelrun weet je dat hier animo voor is en dat je veel vrijwilligers op de been krijgt. Vandaag hebben we ook 45 mensen op de been gekregen als verkeersregelaars, duikers die assisteren bij de wateroversteken, spelbegeleiders, verzorgers, het hele terrein bij de soos is ingericht. Dat is ook leuk om te doen en ik hoop dat andere mensen dat ook zien en volgend jaar denken, laten we dit nog een keer doen.”

Bekijk de hele reportage bovenin het artikel

Foto’s: Arian Vermeulen

Dit bericht is 985 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief