Archieven

Dit bericht is 640 keer gelezen

Een plat dak is misschien niet iets wat je zo snel op huizen ziet, maar het kan voor kleinere gebouwen zeker een mooie uitstraling mee geven. Maar het is belangrijk dat je niet zomaar een plat dak op het gebouw zet, je moet rekening houden met het type dakbedekking dat je kiest.

Bitumineuze daken

De bitumineuze daken staan beter bekend als bitumen dakbedekking. Wanneer je een plat dak kiest dan is dit type dak een van de meest voorkomende keuzes. Het dak bestaat uit verschillende lagen bitumen die worden aangebracht op de oppervlakte van het dak. De bitumineuze daken zijn duurzaam, waterbestendig en zijn ook nog eens flexibel. Hierdoor kan dit type dakplaten zich goed aanpassen aan verschillende weersomstandigheden. Warmdakplaten kunnen weer worden gebruikt als isolatiemateriaal onder de bitumen dakbedekking. 

 

EPDM daken

Een andere populaire keuze zijn de EPDM daken. EPDM is een afkorting voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Dit dak is een synthetisch rubber die ook nog eens erg waterbestendig is. Daarnaast is dit dak ook bestemd tegen UV-straling. Het aanbrengen van EPDM daken gebeurd in grotere stukken, hierdoor heb je minder naden en dus ook minder kans op lekkages. Hieronder kunnen ook weer warmdakplaten worden gebruikt om de isolatie te verbeteren. 

 

PVC daken

Verder heb je ook nog PVC daken, afgekort van Polyvinylchloride. PVC is een thermoplastisch materiaal dat duurzaam, licht van gewicht is en ook nog eens makkelijk te onderhouden is. Verder zijn PVC daken ook waterdicht en bestand tegen extreme weersomstandigheden. Ook bij dit type dak kunnen er weer warmdakplaten onder worden gemonteerd om de isolatie van het dak te verbeteren.

 

Groene daken

De groene daken staan beter bekend als daktuinen en zie je tegenwoordig steeds vaker voorkomen in de bouwsector. Deze groene daken bestaan uit vegetatie die op het dakoppervlak wordt gezet, waardoor je extra isolatie hebt, een vermindering van de regenwaterafvoer en een verbetering van de luchtkwaliteit. Hier is ook weer het geval dat je hieronder warmdakplaten kan installeren om een nog betere isolatie te hebben. Deze optie is ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk. 

 

Als je een plak dak op je gebouw wilt dan is het belangrijk dat je weet welke type platte daken er bestaan en welke het beste bij jouw gebouw past. Zo heb je de bitumineuze daken, EPDM daken, PVC daken en groene daken. 

Dit bericht is 640 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief