Archieven

Dit bericht is 4371 keer gelezen

BERGAMBACHT – In de week van 29 november opent een nieuwe testlocatie in de sporthal de Waard aan de Meidoornstraat 7 in Bergambacht. Dat meldt de GGD Hollands Midden aan RTV Krimpenerwaard

Van maandag tot en met vrijdag kun je daar terecht om je te laten testen op het coronavirus. Dit kan uitsluitend op afspraak. “Het wordt geen priklocatie”, benadrukt de GGD Hollands Midden.

Boostervaccin
“Met een mobiel vaccinatieteam komen we op 24 en 25 november naar sportcentrum De Stoep in Bergambacht. Hier zetten we alleen eerste en twee prikken, dus niet de boosterprik. Die geven we alleen op onze drie grote vaste vaccinatielocaties.” Die zijn in Gouda, Leiden en Alphen aan den Rijn.

Vanaf vrijdag 19 november aanstaande wordt er gestart met het boostervaccin voor de 80-plussers. Als zij aan de beurt zijn geweest, volgt de leeftijdsgroep van 60 tot en met 79 jaar. “De verwachting is dat we daar in januari 2022 mee kunnen starten.”

Een boostervaccinatie is een extra vaccinatie boven op de eerdere basisvaccinatie(s). Het is een prikkel voor het immuunsysteem om de bescherming tegen het coronavirus te versterken.

Mensen geboren in of voor 1961 krijgen de boostervaccinatie als eerste aangeboden, omdat zij na hun eerste vaccinatie(s), vanwege hun leeftijd, een minder hoge bescherming bereiken tegen corona. Ook zorgpersoneel met direct patiëntcontact krijgt een boostervaccinatie aangeboden. Dit om te voorkomen dat het personeel in de zorg ziek wordt door corona.

Dit bericht is 4371 keer gelezen

Deel dit:

3 Reacties op De Waard in Bergambacht opent als testlocatie

  • Fijn dat er een Testlocatie komt, maar waar bevinden zich de 3 grote vaccinatielocaties?

    • In Leiden, Gouda en Alphen aan den Rijn. Dit zijn vaste locaties. Op 24 en 25 november is er ook een pop-up vaccinatielocatie in De Stoep in Bergambacht. Hier zijn we van 14-19u aanwezig. Prikken zonder afspraak

      • Voor de Booster kunnen de leeftijdsgroepen die aan de beurt zijn naar de vaste vaccinatielocaties. Dat kan niet bij de pop-up locatie in De Stoep, daar kun je alleen voor de 1e en 2e prik terecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief