Archieven

Dit bericht is 939 keer gelezen

RTV KRIMPENERWAARD – Afgelopen zaterdag werd in het radioprogramma ‘De Waard op de Kaart’ burgmeester Pauline Bouvy geïnterviewd. Zij toonde zich teleurgesteld over het verloop van het raadsdebat over de het al dan niet afsluiten van de Veerpoort in Schoonhoven en de besluitvorming.

Ook kwam aan de orde dat de politiek steeds verder van de burger af staat, en wat er gebeurt om de integriteit van bestuur te waarborgen. Verder werd nog gesproken over het verdwijnen van de servicepunten in de gemeente en over het herdenken van de oorlogsslachtoffers.

Ok wethouder Irma Bultman werd geïnterviewd. Met haar werd gesproken over de financiële situatie in het sociaal domein. Het beleid van het rijk sluit niet aan bij de behoefte van de gemeenten. Ook kwam aan de orde de moeilijke positie waarin sommige scholen zich bevinden, het gebrek aan personeel en de noodzaak van renovatie of eventueel nieuwbouw van scholen in de periode van nu tot over 15 jaar. Bultman ging ook in op vragen over de het functioneren van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning WMO in onze gemeente, over de toenemende belangstelling van jongeren voor het zilver/goud onderwijs en over het komend rookverbod in sportaccommodaties.     

Het lange interview was gewijd aan de uitstekende folk band Marble Waves die in onze studio werd vertegenwoordigd door drummer Rutger Louwerse en bassist Amé Staal (inwoonster van Bergambacht). De band heeft zojuist een nieuwe single uitgebracht ‘What if’, die ook deel uitmaakt van een later dit jaar verschijnend album. Uiteraard werd ook hun succesvolle nummer uit 2020 ‘Through the Dark’ gedraaid.

Terugluisteren is mogelijk via:

zaterdag 03 juni ’23 • 09:00 uur • 10:00 uur • 11:00 uur

Dit bericht is 939 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief