Archieven

Dit bericht is 556 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL- Spirit heeft zaterdag de competitiewedstrijd tegen Streefkerk met 3-0 gewonnen. Alle drie de doelpunten vielen in de tweede helft. Ruben Slooff opende de score vanaf de penalty stip, waarna Niels de Vries vanaf de rand van het strafschopgebied de voorsprong verdubbelde. De 3-0 kwam van het been van een Streefkerk-speler.

Spirit liet bij vlagen vlot combinerend voetbal zien, maar was in de afrondende fase vaak niet overtuigend. En wanneer er een goede mogelijkheid ontstond, stond een Streefkerk speler zijn keeper te assisteren op de doellijn (schot van Daniel van der Zwan en Olaf Visser) en zag Niels de Vries zijn schot gekeerd door de keeper zelf.

Streefkerk liet aanvallend niet veel zien, maar was misschien wel het gevaarlijkste. Halverwege ging een schot via de buitenkant van de paal naast het doel en op slag van rust kon Sean Luthart met moeite met zijn voet een aanval onschadelijk maken toen twee spelers van Streefkerk uit de rug van de Ouderkerkse verdediging ontsnapte.

Tweede helft
Spirit was in de tweede helft gevaarlijk via Niels de Vries (schot voor langs) en Robbin Brouwer. Met een goede loonactie was hij eerder bij de bal dan de uitkomende keeper, maar de verdediger zag zijn poging net naast het doel gaan.

Na de verkregen penalty, die door Ruben Slooff werd benut, won Spirit uiteindelijk toch vrij eenvoudig.

Ranglijst
De resultaten op de andere velden zorgden ervoor dat Spirit weinig profijt had aan de overwinning. Het gat met de nummer laatst is dan wel opgelopen tot acht punten, maar de overwinningen van cvv Zwervers (2-1 op Oranje Wit) en De Zwerver (0-1 bij Pelikaan) temperde het feest-gevoel. Spirit staat nu op de negende plaats, slechts één punt boven de rechtstreekse degradatie grens, waaronder Pelikaan nu staat.

Cvv Zwervers en De Zwerver staan op plaats tien en elf, met net zoveel punten als Spirit. De degradatiezorgen zijn nog lang niet voorbij. Het verschil met de ‘veilige’ plaatsen zeven en acht zijn wel gekrompen. Rijsoord verloor met 1-3 van Spartaan’20 en Alexandria’66 speelde met 1-1 gelijk met VVGZ. Rijsoord is nu binnen handbereik. Het verschil is nu twee punten, met dien verstande dat Rijsoord een wedstrijd meer gespeeld heeft. Spirit heeft nog wel een achterstand van vijf punten op Alexandria’66.

In de strijd om het kampioenschap was Spartaan’20 de grote winnaar van deze speelronde. Zelf won het bij Rijsoord terwijl concurrenten Oranje Wit (2-1 verlies) en IFC (1-1 tegen EBOH) punten verspeelden. De Rotterdammers hebben nu een gat geslagen van drie punten.

Volgende week staat voor Spirit de uitwedstrijd tegen Spartaan’20 op het programma.

Door: Eric de Vendt
Foto: René Bitter

Dit bericht is 556 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief