Archieven

Dit bericht is 1087 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Het onlangs uitgebrachte boek ‘Denk je dat je mij kunt helpen?’ geeft een kijkje in de wereld van cliënt en therapeut. Een persoonlijk verslag van twee partijen die zich kwetsbaar opstellen.

‘Denk je dat je mij kunt helpen’ is de vraag die Adriaan van ’t Spijker (55) regelmatig gesteld wordt als hij een nieuwe cliënt ontvangt. Hij is psycholoog en psychotherapeut en werkt als ZZP-er voor een praktijk in Schoonhoven. De vraag kwam ook van de Goudse Loes Vork (53). Zeven jaar geleden klopte ze aan voor hulp. In haar leven verliep alles vrijwel voorspoedig, maar toch voelde ze zich niet goed. Drie jaar lang is ze in intensieve therapie geweest.

Loes in initiatiefneemster van het boek en neemt, samen met Adriaan, de lezer mee in de reis van zowel zorgvrager als hulpverlener.

Diepgang
Als communicatieadviseur begeleidt Loes bedrijven om zich meer op de kaart te zetten. “Ik leer ze hoe ze zelf hun marketing kunnen doen”, legt ze uit. “Belangrijk is om je verhaal zo kort en krachtig mogelijk te vertellen.” Schrijven boeit haar: “tijdens mijn studie Nederlands heb ik gewerkt voor de IJsselbode, daarna als dagbladjournalist voor een kabelkrant.” Ondanks haar passie heeft ze er niet voor gekozen om dagelijks grote hoeveelheden op papier te zetten. “Als ik schrijf, dan moet het wel diepgang hebben.”

Invalshoeken
Na de afronding van haar therapie in 2018 heeft Loes haar eerste boek geschreven. De titel is ‘Uitgelezen’ en gaat over creativiteit, aangevuld met persoonlijke verhalen. Vol trots vroeg ze aan haar voormalig therapeut wat hij ervan vond. “Adriaan gaf een compliment en vroeg of ik nog verdere plannen had.” Al pratende kwamen beide op het idee om samen een boek te schrijven over de therapiesessie, maar dan vanuit twee verschillende invalshoeken. Voor allebei spannend, het is immers toch een stukje delen van privé zaken (Loes) en werkwijze (Adriaan).

Kijkje in de keuken
“Vanaf het begin van de sessies heb ik veel opgeschreven. Dat was de basis waarmee ik aan de slag kon”, maakt Loes duidelijk. Vervolgens is haar voormalig therapeut hierop voortgeborduurd. “De lezers meenemen in de sessies met Loes of het juist wat algemener houden. Dat vond ik lastig om te bepalen”, vertelt Van ’t Spijker over zijn bijdrage. Beide schrijvers zijn trots op het eindresultaat. Een kijkje in de keuken van de therapeut, vermengd met de persoonlijke ervaringen van een cliënt.

‘Denk je dat je mij kunt helpen’ is verkrijgbaar bij de Bruna of te bestellen via loes@vorkcommunicatie.nl. Het boek kost 21,99 exclusief verzendkosten.

Dit bericht is 1087 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief