Archieven

Dit bericht is 822 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – ‘Een fleuriger openbaar groen, doe je mee?’ Met deze vraag worden inwoners uitgenodigd voor de tweede ‘Groene Bruisavond ’. Er is beweging gekomen in het initiatief om je eigen buurt kleurrijker te maken. Tijdens de komende bijeenkomst zijn er  flitspresentaties en is er een mini cursus geveltuintjes en boomspiegels. 

De initiatiefneemsters: “We willen een platform bieden waar inwoners elkaar vinden wanneer ze de eigen woonomgeving willen verfraaien op het gebied van groen. Of het nou gaat om advies, inspiratie, subsidie aanvragen of om medestanders te vinden. Het initiatief en onderhoud moet van de bewoners komen; met instemming en medewerking van de gemeente, zodat enerzijds het onderhoud gewaarborgd is en niet geheel onbelangrijk, anderzijds de schoffelploegen eromheen werken. Niet ingewikkeld, maar het behoeft wel enige organisatie om het in gebruik nemen van openbaar groen mogelijk te maken.”

Iedereen in de Krimpenerwaard kan hieraan meedoen. 

De Groene Bruisavond is woensdag 31 januari in het gebouw van Welzijn Krimpenerwaard, Oranjeplaats 45b in Schoonhoven. Inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden, info en contact, buurtgroenkrimpenerwaard@gmail.com of tel 06-18257903. Kijk ook op de facebookpagina Buurtgroen Krimpenerwaard.

Dit bericht is 822 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op Denk mee over een kleurrijker buurt

 • Het is een mooi streven, maar wij zijn er mee begonnen en hadden binnen 1 jaar een mooie gezamenlijke tuin en een mooi trappenhuis en vele activiteiten. Dit heeft echter maar 2 jaar geduurd en toen besloot de woningbouw om het 55+ label eraf te halen (zonder voorwaarschuwing, zonder overleg etc.) Daarna heeft er een renovatie plaatsgevonden met het gevolg dat het er slechter op geworden is en het ook nog niet eens helemaal afgewerkt is. Dan gaat onze zin met tranen in de ogen over en is het nu alleen nog maar brandjes blussen.
  Dus ik wens jullie veel succes met dit goede idee en hoop dat het jullie wel gaat lukken.

 • Beste Wim,

  bedankt voor je reactie. Wat een nare ervaring hebben jullie gehad. Wat jammer dat je op een muur bent gestuit waardoor je de moed hebt verloren. Je zou toch menen dat je dit niet over je kant kunt laten gaan.

  Situaties als deze zijn precies waarom wij dit initiatief zijn gestart. Waar je als individu niet wordt gehoord moet je de handen ineenslaan. Zowel gemeente als woningcorporaties hebben de taak om ons als bewoners of cliënten serieus te nemen. Zij zijn in onze dienst, daar betalen we voor; niet andersom. Woongenot vindt niet alleen plaats achter de voordeur. Ook de buitenruimte is ons territorium.

  Een belangrijke pijler in ons initiatief Buurtgroen Krimpenerwaard is het maken van gedegen afspraken voor de inwoners met gemeente en Quawonen. Op 31 januari zullen we bespreken wat we doen en hoe de stand van zaken is.
  De natuur, biodiversiteit, woongenot, samenleving, burgerinitiatief hebben onomkeerbaar alle aandacht, daar kan eenvoudigweg niemand meer tegen zijn.

  We willen jou en je buurtgenoten van harte uitnodigen om je de gelegenheid te geven je vraag te formuleren als je hulp wilt om het tij alsnog te keren.

  Met kleurrijke groet, Loes, Dora en Loes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief