Archieven

Dit bericht is 853 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Volkomen onnodig en tegen de verhoudingen in heeft Dilettant de eerste wedstrijd verloren deze competitie. Tegen het Dordtse DFC ging de ploeg uit Krimpen aan de Lek met 0-1 onderuit.

Prachtig voetbalweer deze zaterdagmiddag, maar het voetbal was van beide ploegen minder mooi. Veel balverlies en slordig in de passing was vrijwel iedereen.

Moeite had Dilettant met de snelle rechtsbuiten van DFC, maar de eerste goal viel via een aanval van de bezoekers over links. De scherpe voorzet werd in minuut 14 door de Dilettant-verdediging in het eigen doel gewerkt. Een onnodige goal en direct erna moest Ian Hendriks handelend optreden, anders was de achterstand verdubbeld.

Veel voetbal op het middenveld zonder veel kansen met een nauwlettende scheidsrechter, die in veel een overtreding zag. Na een half uur slaagde Dilettant erin DFC wat onder druk te zetten. Colin den Otter schoor net naast na een rebound en Michel Vredenborg knalde na een solo hard naast. Een vrije trap van Jimmy Koning eindigde in handen van de keeper, maar echt grote kansen kon Dilettant niet creëren.

Na rust speelde Dilettant beter en al in minuut 47 ging een harde kopbal van Remco Mulders net over het doel. Dat gebeurde na een corner van Michel Vredenborg en die heeft er daarna nog diverse mogen nemen. Want Dilettant was na rust gewoon beter dan DFC en verdiende minimaal de gelijkmaker. Die kwam er bijna na een uithaal van Marnix van den Adel, maar zijn schot belandde op de lat. Zijn broer Jesper kon even later van dichtbij inkoppen, maar ook die poging mislukte.

DFC moest het hebben van enkele uitvallen, maar was daarmee soms toch gevaarlijk en het schepte zich enkele kansen. Zeker nadat Dilettant achterin met een man minder ging spelen.

De thuisclub bleef het proberen en had pech toe Jay Paaimans uit weer een corner tegen de paal kopte. Aan de andere kant zeilde een cornerbal van DFC over alles en iedereen heen en belandde eveneens binnenkant paal.

DFC ging met de drie punten aan de haal en dat was geheel tegen de verhoudingen in, aldus clubwatcher Arie van Krimpen.

Komende zaterdag de streekderby FC Perkouw-Dilettant en dat is de laatste jaren steeds een lastige wedstrijd geweest voor de Krimpenaren.