Archieven

Dit bericht is 1198 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Dilettant pakte zaterdagmiddag belangrijke punten. In eigen huis werd resoluut afgerekend met BZC/Zuiderpark: 4-0.

Vanaf het begin van de wedstrijd nam Dilettant het heft in handen. Het zette druk op de tegenstander en liet die geen moment in het spel komen.

Wanneer in de beginfase de eindpass wat beter verzorgd zou zijn geweest, dan had Dilettant al heel snel een veilige voorsprong op kunnen bouwen. Het duurde daardoor nog tot de twintigste minuut voordat Dilettant de verdiende voorsprong op het scorebord liet aantekenen. Een ‘halve’ voorzet van Remco Mulders belandde toch bij Jesper van den Adel, die handig een verdediger ontweek en de 1-0 scoorde.

Na een mooie lob van Colin den Otter kreeg Remco Mulders een kans, maar die werd niet benut. Even later was diezelfde Mulders er als de kippen bij om een strakke voorzet van Sven Schilders binnen te tikken. Daarna waren er nog wat kansjes voor Dilettant, maar het lukte niet de beslissende 3-0 te scoren.

Na ruim een half uur kwam BZC/Zuiderpark wat meer uit zijn schulp en was het oppassen voor een tegengoal. Maar die bleef voor Dilettant gelukkig uit en werd met een veilige voorsprong de rust bereikt.

Na rust wat omzettingen bij BZC/Zuiderpark en die pakten goed uit. De wedstrijd was meer in evenwicht en beide ploegen hadden mogelijkheden op een doelpunt. Conditioneel ging het op enig moment minder bij een aantal spelers van BZC/Zuiderpark en kon Dilettant meer en meer het initiatief naar zich toetrekken. Geluk had Dilettant dat de scheidsrechter een handsbal over het hoofd zag en ook een overtreding binnen de zestien van Dilettant werd niet gezien als een penalty.

Het offensief van Dilettant leverde een aantal flinke kansen op. Van dichtbij lukte het Remco Mulders, Robin Segers en Jimmy Koning niet de bevrijdende derde goal binnen te schieten. Dat gebeurde wel in minuut 76 nadat Jesper van den Adel door de keeper binnen de zestien werd neergelegd. Broer Marnix schoot de toegekende penalty onberispelijk binnen.

Kort daarna ging Sven Schilders alleen op de keeper af en heel beheerst scoorde hij met een schuiver de 4-0. Dilettant bleef in de aanval, maar meer goals leverde het offensief niet op.

Een belangrijke overwinning op één van de ploegen, die ook in de onderste regionen verkeren. Als volgende week het vizier van de aanvallers weer wat scherper staat, dan is Dilettant kansrijk tegen ’s- Gravendeel.