Archieven

Dit bericht is 1159 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Dilettant boekte zaterdagmiddag op eigen veld een nuttige zege. Het Dordtse Dubbeldam werd met 2-1 verslagen.

Het was moeilijk voetballen door de harde wind en beide ploegen hadden er moeite mee. In de beginfase ging de wedstrijd gelijk op met Dilettant iets meer aan de bal. Echte kansen werden er echter niet gecreëerd. Robin Segers mocht het via een vrije trap proberen, maar zijn schot ging ruimschoots naast.

Dubbeldam nam daarna het initiatief en vanuit een onderschepping ging de bal richting Sven Schilders. Hij omspeelde een aantal tegenstanders en leverde een keurige pass af op Robin Segers. Die schoot middels een harde schuiver in de verste hoek de 1-0 binnen.

Even later was Remco Mulders net te laat bij een snelle aanval en waren er vrije trappen voor Marnix van den Adel. Mede door goed keeperswerk leverde dat geen doelpunten op en bleef de 1-0 op het scorebord. Tot twee minuten voor rust een op het oog ongevaarlijke aanval van Dubbeldam. De bal werd van vanaf links laag voorgezet en koppend in de verste hoek kwamen de bezoekers op 1-1. In de laatste minuut nog een kopkans voor Colin den Otter, maar die eindigde naast de goal.

Met de wind in de rug begon Dilettant voortvarend aan de tweede helft. Direct leverde dat een enorme kans op voor Sven Schilders. Zijn poging eindigde van dichtbij in het zijnet en dat gebeurde drie minuten later weer.

Daarna een strijd op het middenveld met weinig kansen aan beide kanten. Tot minuut 59 een doorloopbal richting Remco Mulders, die op zijn beurt Jesper van den Adel bediende. Die werd binnen de zestien getorpedeerd en de scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip. Vanaf elf meter knalde Marnix van den Adel hard de 2-1 binnen.

Het bleef daarna spannend omdat Dilettant geen kans meer kreeg en Dubbeldam alles op de aanval zette door een verdediger te wisselen voor een aanvaller. Via corners en een vrije trap probeerde het een gelijkspel te bewerkstelligen, maar het lukte ze niet. Vlak voor tijd nog een mogelijkheid voor Jesper van den Adel en in minuut 95 de laatste corner voor Dubbeldam. De kopbal belandde naast het Dilettantdoel en zo kon Dilettant na een matige wedstrijd weer drie punten bijschrijven.

Daar gaat het nu om in deze fase en belangrijk omdat ook de naaste concurrenten hun wedstrijd eveneens wisten te winnen.