Archieven

Dit bericht is 1048 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Dilettant was zaterdag in de laatste poulewedstrijd van het bekertoernooi niet opgewassen tegen een middelmatig GHVV’13. De ploeg uit Krimpen aan de Lek ging in Geervliet met maar liefst 6-1 onderuit.

Afgaande op deze wedstrijd gaat Dilettant een moeilijk seizoen tegemoet. GHVV’13 is zeker geen hoogvlieger in de derde klasse, maar het liet Dilettant alle hoeken van het veld zien. Als excuus geldt dat Dilettant verre van volledig was, maar ook de tegenstander was niet op volle oorlogssterkte.

Dilettant begon niet scherp aan de wedstrijd en dat leidde al in de vijfde minuut tot de eerste tegengoal. Een frommelgoal en keeper Ian Hendriks was machteloos. Een onnodige goal en dat bleek want er ontwikkelde zich een spel op het middenveld zonder dat één van de ploegen erin slaagde gevaarlijk te worden.

Veel tempo zat er ook niet in de wedstrijd en ook in de 29ste minuut niet. Maar een doorloopbal richting Dilettantgoal werd niet goed opgepikt en een aanvaller van GHVV’13 kon de bal gemakkelijk bij de verste paal intikken. Dat was exemplarisch voor de doelpunten, want een minuut later was het 3-0 na weer een rollertje over de grond. Een vrije trap van GHVV belandde gelukkig voor Dilettant in de muur en eindelijk deed Dilettant iets terug. Een slimme pass van Rutger Esmeijer werd door Jay Paaimans opgepikt en beheerst ingeschoten.

Een te overbruggen achterstand was de hoop, maar in de 44ste minuut ging het weer mis voor Dilettant. Een te gemakkelijk uitgevoerde één twee eindigde bij de linksbuiten en die tikte de bal weer over de grond bij de tweede paal in het net.

In het begin na rust een ander Dilettant. Eerst belandde nog een aanval van GNVV’13 in het zijnet, maar daarna was Dilettant aan de beurt. Een mooie voorzet van Michel Vredenborg had een goal moeten opleveren. Maar dichtbij doel miste Jay Paaimans jammerlijk. Direct daarna ging een schot van Jesper van den Adel voorlangs en korte tijd later stond hij alleen voor de keeper. Deze verkleinde zijn doel heel goed en bleef de stand ongewijzigd en ook even later. Een mooie boogbal van Rutger Esmeijer was de keeper te machtig, maar eindigde helaas op de bovenkant van de lat.

Daarna was het weer GHVV’13 dat het heft in handen nam en het creëerde zich kansen. Een doorloopbal ging nog voorlangs, maar in minuut 71 was het raak. Na veel hen en weer geschuif was het wederom een intikkertje dat voor de 5-1 zorgde.

Dilettant gaf niet op en probeerde wat te forceren, maar meer dan corners leverde dat niet op. In de voorlaatste minuut voerde GHVV’13 de score met een harde knal nog verder op.

Komend weekend is DFC de eerste competitietegenstander voor Dilettant. Hopelijk gaat het gezegde ‘Een slechte generale is een goede uitvoering’ op voor Dilettant.