Archieven

Dit bericht is 1788 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – De eerste competitiewedstrijd van Dilettant was al een spektakel en ook de thuiswedstrijd tegen Zwarte Pijl verveelde zaterdag geen moment.

Met windje mee was het begin voor het vlot en gemakkelijk combinerende Zwarte Pijl. Het vond ook diverse malen het doel van Dilettant, maar de jeugdige keeper Ian Hendriks was ook deze middag weer een betrouwbare sluitpost. Met goede reddingen hield hij Dilettant overeind en uiteindelijk kwam ook Dilettant aan aanvallen toe.

Uit één van de tot dat moment spaarzame uitvallen belandde de bal uiteindelijk bij Marnix van den Adel en die twijfelde geen moment en poeierde de bal van zo’n 25 meter stijf in de linker bovenhoek. Maar daardoor veranderde het spelbeeld weinig en Zwarte Pijl bleef aanvallen, Het had pech in minuut 19 toen uit een rebound de bal op de lat werd gekopt en in minuut 26 een vrije trap van zo’n 25 meter op de bovenkant van de lat uiteenspatte. In minuut 31 hadden de Rotterdammers wel succes toen het treuzelend uitverdedigen van Dilettant genadeloos afstrafte. De 1-1 was een geraffineerd samenspel en Dilettantgoalie Ian Hendriks was kansloos.

Vlak daarna een enorme kans voor Sven Schilders, maar hij kon een prachtige aanval via Robin Segers niet het juiste vervolg geven. Dezelfde speler liet in minuut 42 een hard schot los dat met veel moeite uit de verste hoek kon worden getikt. Daarna was het in de laatste minuut voor de rust weer de beurt aan Zwarte Pijl dat een snelle aanval op de paal zag belanden, maar de rebound niet goed afhandelde. Dilettant mocht de handen dichtknijpen dat deze rebound van dichtbij voor ‘open goal’ eveneens op de paal belandde.

Met de harde wind mee hoopte het publiek op een Dilettant offensief, maar dat gebeurde niet. Integendeel, Zwarte Pijl had goed combinerend over de grond het initiatief en succes in minuut 47. Een snelle aanval bracht ze alleen voor de keeper en met een technisch prima uitgevoerde lob ging de bal over de uitlopende Dilettantgoalie in de touwen. Even later was er slecht uitverdedigen van Dilettant en weer een snelle aanval over diverse schijven en daarmee had Dilettant weer het nakijken middels een harde schuiver in de uiterste hoek.

Het bleef op en neer gaan en uit een corner van Jesper van den Adel kwam de bal aan ‘de overkant’ bij Sven Schilders. Die kon naar binnen komen en een harde knal afleveren, die in de uiterste hoek belandde. Daarna was het weer de beurt aan Ian Hendriks om uit te blinken op een harde knal in de verre bovenhoek.

Even later ging Dilettant echt in de fout door aan de zijkant van het strafschopgebied de bal knullig te verspelen, waardoor Zwarte Pijl gemakkelijk de 2-4 kon aantekenen. Daarna had Jimmy Koning uit een vrije trap de bal van dichtbij voor het intikken, maar de bal ging naast. In de 70ste minuut was het de beurt aan de goalie van Zwarte Pijl om een foutje te maken. Zijn slecht uittrap belandde bij Marnix van den Adel, die bedacht zich geen moment en de bal belandde middels een harde knal in het net van Zwart Wit.

Reden voor Zwarte Pijl om nog meer tijd te gaan rekken dan voorheen. Uiteindelijk hielp het niet omdat een aandringend Dilettant in de extra speeltijd een crosspass naar links bij Robin Segers zag aankomen en die kon Sven Schilders bedienen. Zijn harde schot werd door een verdediger beroerd en maakte de keeper kansloos. Zo eindigde deze enerverende wedstrijd in een 4-4 gelijkspel, waar Dilettant het meest tevreden over mag zijn.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een memorabel moment voor Jesper van den Adel. Verdiend, want hij werd in het zonnetje gezet omdat hij zijn driehonderdste wedstrijd speelde. Een aantal dat voor maar weinig spelers is weggelegd.

Dilettant wacht komende zaterdag de thuiswedstrijd tegen DFC.