Archieven

Dit bericht is 1030 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Een stroef spelend Dilettant heeft de eerste poulewedstrijd van het bekertoernooi winnend afgesloten. Thuis tegen Bolnes werd het 4-3 voor de ploeg uit Krimpen aan de Lek.

Zeker de eerste helft ging het niet gemakkelijk en al in de 2e minuut keek Dilettant tegen een 0-1 achterstand aan. Een zeker niet hard genomen vrije trap belandde vanaf de rand 16 in het net bij de thuisclub. Direct erna een mogelijkheid voor Fabio Valentijn en uit een corner een kopbal van Robbert Bik zonder succes.

In minuut 17 belandde de bal bij de teruggekeerde Jesper van den Adel en zijn lob bleek onhoudbaar voor de keeper. Daarna moest Jeremy Verhagen een paar keer redding brengen bij gevaarlijke aanvallen van Bolnes, waarbij de verdediging van Dilettant er niet goed uitzag. Toch waren er ook kansjes voor Dilettant via een vrije trap voor Marnix van den Adel en broer Jesper tikte een voorzet van Jimmy Koning in het zijnet.

De eerste minuten na rust waren voor Bolnes en tot tweemaal toe verscheen het alleen voor Jeremy Verhagen. De eerste maal kon hij de boel redden, maar de tweede kans in minuut 52 was raak en moest Dilettant weer in de achtervolging. Er werd wat agressiever en sneller gespeeld en dat leverde kansen op. Een kopbal suisde net over en een vrije trap belandde op de buitenkant van de paal.

In minuut 59 werd Jimmy Koning de diepte ingestuurd en heel beheerst belandde zijn schot via de onderkant lat in de goal. Dilettant werd nu sterker en Jazz Manusama liet een goede kans liggen, maar Colin den Otter onderschepte even later een voorzet van Jimmy Koning en schoot heel beheerst de 3-2 binnen.

Dilettant bleef aandringen, maar pas in minuut 85 kwam de bevrijdende 4-2. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied werd door Colin den Otter breed gelegd en Marnix van den Adel schoot beheerst de bevrijdende goal binnen. Het leek gespeeld en toch kwam twee minuten later Bolnes op 4-3 en vlak voor tijd had het zomaar 4-4 kunnen zijn. Jeremy Verhagen stond aan de grond genageld bij een fraaie kopbal van Bolnes, die gelukkig voor Dilettant net naast ging.

“Al met al een verdiende overwinning voor Dilettant en hopelijk zit het de komende wedstrijden verdedigend wat beter in elkaar”, meldt clubwatcher Arie van Krimpen. “Nodig om de komende poulewedstrijden eveneens met een overwinning af te sluiten.”