Archieven

Dit bericht is 1324 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Dilettant leed tegen Leonidas z’n zesde nederlaag van dit seizoen. In Rotterdam verloren de mannen van trainer Djilmar Lawansuka met 2-0.

De voor beide ploegen belangrijke wedstrijd in verband met het kleine aantal punten door beiden behaald begon spectaculair. Na een doorkopbal van Jesper van den Adel was er een goede mogelijkheid voor Remco Mulders in minuut vier. De bal sprong echter van zijn voet en de kans ging verloren met direct aan de andere kant een voorzet voorlangs, die maar net werd gemist.

Daarmee was voor rust het kruit voor beide ploegen verschoten. Er was veel strijd en inzet maar men slaagde er niet in gevaarlijk te worden voor de doelen. Door de snelheid van de voorhoedespelers was er van Leonidas wat meer dreiging, maar het leverde niets op. Een enorme kans was er wel voor Marnix van den Adel via een snel genomen vrije trap. Vanaf zo’n twintig meter mikte hij naast een leeg doel, omdat de keeper naast zijn doel staande bezig was de muur te formeren.

Na rust gingen de ploegen op dezelfde voet verder en nu slaagden ze er wel in gevaarlijker te worden met Dilettant in het begin als bovenliggende partij. De backs bemoeiden zich wat meer met de aanval en er kwamen kleine kansen. Via vrije trappen en corners was Dilettant gevaarlijk met een goede mogelijkheid voor Robin Segers. Via snelle counters was ook Leonidas gevaarlijk en met name Lennart van der Linden moest redding brengen.

In de dertiende minuut was er weer een Leonidas aanval en een speler soleerde tot recht voor de goal. Zijn harde schot was onhoudbaar voor Ian Hendriks en zo leidde de thuisploeg volkomen onverwacht. Dilettant bleef de aanval zoeken en Jimmy Koning had een mogelijkheid en Jesper van den Adel schoot hard over.

Weer een vrije trap voor Dilettant ging naast en de daaropvolgende uitval was raak. De rechtsback van Leonidas liep het gehele veld over en zijn pass vanaf de achterlijn was perfect. Geheel vrijstaand kon de 2-0 worden aangetekend. Het pleit voor Dilettant dat ze erin bleven geloven, maar de voorwaartsen waren niet scherp genoeg. De balcontrole was niet altijd goed en het balbezit van Dilettant duurde daardoor niet lang. Er kwamen nog wel kleine mogelijkheden en een schot van Ralph Lapaer werd van de lijn gehaald en ook Jesper van den Adel schoot nog een keer hard over.

“De overwinning van Leonidas was aan de ene kant niet onverdiend, maar het was niet echt nodig geweest”, stelt clubwatcher Arie van Krimpen. “Jammer, omdat Dilettant nu vier loodzware wedstrijden in het vooruitzicht heeft. Hopelijk worden daar toch wat punten gesprokkeld om van de onderste plaatsen verwijderd te blijven.”