Archieven

Dit bericht is 783 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Tegen een sterk Hardinxveld heeft Dilettant zaterdag een 3-1 thuisoverwinning geboekt. De defensief ingestelde Krimpenaren waren effectief in de omschakeling.

Mede ingegeven door blessures en een schorsing hanteerde Dilettant een verdedigende tactiek tegen Hardinxveld. Vrijwel de gehele wedstrijd speelde het heel gedisciplineerd en stond natuurlijk onder druk.

Vanaf het begin maakte Hardinxveld het spel en probeerde de eerste goal te forceren, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Natuurlijk waren er mogelijkheden, maar steeds was Ian Hendriks op zijn post. Zoals bijvoorbeeld in minuut 20, toen hij een hard schot uit de kruising hield.

Dilettant kwam heel weinig aan aanvallen toe, omdat de voorwaartsen te snel de bal verloren en er te weinig balbezit was. In minuut 26 veranderde alles toen een lange bal van achteruit Jimmy Koning bereikte. Vanaf recht plaatste Jimmy een strakke voorzet en Remco Mulders lobde heel beheerst de bal in de goal. Tegen de verhouding in, maar de uitkomst van de tactiek, die Dilettant deze wedstrijd hanteerde. De bezoekers gaven niet op en bleven de aanval zoeken. Via corners en vrije trappen was het soms gevaarlijk, maar echt uitgespeelde kansen kwamen er niet.

Direct na rust veranderde de stand, want in minuut 49 scoorde Hardinxveld de gelijkmaker. Geen vlot lopende aanval, maar een goal van dichtbij. Bij goed ingrijpen was die goal zeker niet gevallen. Dilettant leek toen even op instorten te staan, maar het herpakte zich en de organisatie stond weer.

Wederom via corners en vrije trappen was er druk, maar echt uitgespeelde kansen kwamen er niet voor Hardinxveld. Ook Dilettant werd alleen gevaarlijk via vrije trappen en daaruit scoorde het in minuut 72. De keeper van Hardinxveld liet een vrije trap van Marnix van den Adel los en Matz Jansen scoorde vanuit de ontstane scrimmage. De goalie van Dilettant moest daarna weer handelend optreden en dat ging hem deze middag goed af.

Toen in de 84ste minuut Remco Mulders een mooie steekpass van Jimmy Koning beheerst tot 3-1 omvormde was de strijd gestreden. Hardinxveld probeerde het nog wel, maar het geloof was weg. Daarmee behaalde Dilettant een fraaie overwinning op een sterke tegenstander.

Het is afwachten of volgende week de ‘Nederlek-derby’ in en tegen Lekkerkerk doorgang zal vinden.