Archieven

Dit bericht is 1224 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Dilettant ging zaterdagmiddag op eigen veld zeer geflatteerd met 2-6 onderuit tegen ‘s-Gravendeel.

De wedstrijd had het eerste halfuur een matte aanloop naar het vervolg van de wedstrijd. Geen van de ploegen had een overwicht en er werden ook geen kansen gecreëerd. Veel middenveldspel en veel fluiten van de scheidsrechter voor al dan niet gemaakte overtredingen maakten dat er weinig spektakel was in die lange beginfase. Beide ploegen probeerden overigens wel te voetballen en het ging bij Dilettant veel beter dan de week ervoor.

In minuut 35 was er eindelijk een voorzet van Remco Mulders en Jesper van den Adel mikte zijn kopbal net over de lat. Even later was het aan de andere kant wel raak. Na een lange aanval kwam de bal op rechts bij een volkomen vrijstaande speler, die de bal beheerst in de uiterste hoek kon schuiven. Dilettant liet het er niet bij zitten en maakte drie minuten later alweer de verdiende gelijkmaker. Een vrije trap van Rutger Eleveld werd door Robin Segers voorgekopt en Remco Mulders maakte van dichtbij met het hoofd de 1-1. Iedereen dacht dat dit de ruststand zou zijn, maar een vrije trap van ’s Gravendeel kwam dicht voor de goal bij een weer vrijstaande speler en die kon heel gemakkelijk inkoppen.

Weer moest Dilettant in de achtervolging en het ging na rust voortvarend van start. Sven Schilders begon even na rust rond de middellijn aan een lange solo langs vier tegenstanders en zijn voorzet kon door Jesper van den Adel heel gemakkelijk worden binnengetikt. Vier minuten later was er een snelle aanval over rechts van ’s-Gravendeel een de harde lage voorzet werd door Ian Hendriks het veld ingetikt. Helaas voor de voeten van een aanvaller van de tegenpartij en het was 2-3. Direct erna een grote kans op 2-4 voor ’s-Gravendeel, maar de bal ging rakelings naast.

Dilettant bleef in de aanval en creëerde wat corners en kreeg een vrije trap, maar die leverden geen succes op. Cruciaal moment was in minuut 72 het torpederen van Sven Schilders binnen de 16 en dat had de 3-3 kunnen opleveren. In het veld gaf de scheidsrechter tegen de spelers aan een fout te hebben gemaakt, maar de penalty kwam er niet. Dilettant ging steeds offensiever opereren en daar profiteerde ’s-Gravendeel van. Twee zeer snelle aanvallers profiteerden optimaal van de ruimte. Jammerlijk voor Dilettantgoalie Ian Hendriks was dat hij liefst driemaal oog in oog stond met een doorgebroken aanvaller en driemaal kansloos werd gelaten.

Dilettant bleef het wel proberen via een kopbal en een vrije trap van Jesper van den Adel, maar hij had daarmee geen succes. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen het puntloze Yvv De Zwervers en dat is een wedstrijd die Dilettant de langverwachte zege moet opleveren.