Archieven

Dit bericht is 1431 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Dilettant leidde zaterdagmiddag een onnodige, maar verdiende nederlaag tegen Dubbeldam. Het duel in Dordrecht eindigde in 2-1.

Dilettant startte deze middag in een verrassende 3-4-3 formatie en dat ging ten koste van de in verdedigend opzicht iedere keer uitblinkende Robbert Bik. In het begin leek alles goed uit te pakken, want Dilettant had het initiatief. Dat resulteerde al in minuut vier in een goede kans voor de volkomen vrijstaande Jesper van den Adel, maar zijn schot ging voorlangs. Twee minuten later revancheerde hij zich door een voorzet op maat van Sven Schilders hard in te schieten.

De meegereisde supporters hadden het idee van een walk-over voor Dilettant, maar vrij snel na de goal herpakte Dubbeldam zich. Zonder groots te voetballen, maar met een enorme inzet werden ze minimaal gelijkwaardig aan de bezoekers uit Krimpen aan de Lek. Tot grote kansen leidde dit niet en altijd is er dan nog de betrouwbare goalie van Dilettant Ian Hendriks.

Dilettant speelde onnauwkeurig en de aanname van de ballen kan ook veel beter. Ondanks een meerderheid op het middenveld lukte het niet de vrijstaande man te vinden en was er veel te snel balverlies. Dubbeldam had de meerderheid en knalde een vrije trap hard naast. Rond het half uur kon het op 1-1 komen, maar op een paar meter voor doel werd te lang getreuzeld. In minuut 36 was het wel raak en ditmaal vanuit een corner, die keurig werd binnengekopt. Met een 1-1 ruststand konden beide partijen tevreden zijn.

Direct na rust was er een vrije trap voor Dilettant, maar het schot van Marnix van den Adel ging hoog over. Daarom nam Robin Segers de volgende vrije trap, maar ook bij hem ontbrak de overtuiging en zijn schot werd simpel gestopt. Daarna was het de beurt aan Dubbeldam, dat een aanval over links opzette. Na een simpel één-twee stond een speler vrij voor de goal en Ian Hendriks was kansloos. Dilettant-supporters verbaasden zich over de vrijheid, die de scorer kreeg van de verdediging.

De na rust goed spelende Jimmy Koning leverde direct erna een goede voorzet af en de kopbal werd ternauwernood tot corner verwerkt. Maar ook Dubbeldam kreeg kansjes, die echter niets opleverden. Evenals een week eerder leverde het offensief van Dilettant weer veel vrije trappen op. Maar daarmee ging het ook deze keer niet goed, met als dieptepunt – of hoogtepunt – een bal over de ballenvanger achter het doel.

Sven Schilders kreeg nog een goede kans in de rebound na een kopbal van Jesper van den Adel, maar ook hij knalde hard en hoog over. “Een teleurstellende middag voor Dilettant en er zal uit een ander vaatje moeten worden getapt om de punten binnen te halen”, analyseert clubwatcher Arie van Krimpen. “Deze wedstrijd leek het erop dat Dubbeldam over een betere conditie beschikte, terwijl het echt geen hoogvlieger is. De boodschap is derhalve duidelijk.”