Archieven

Dit bericht is 6642 keer gelezen

Als autobezitter ben je verplicht om tenminste een WA-verzekering af te sluiten. Dit dekt alleen de schade die je met je auto aan anderen toebrengt en niet aan je eigen auto. Wil je ook schade aan je eigen auto verzekeren, dan zijn er nog twee andere opties: de WA+ en All Risk Verzekering. Welke verzekering je het beste kunt afsluiten, hangt af van verschillende factoren, waaronder de leeftijd van je auto. Het is ook belangrijk om ieder jaar je verzekering te vergelijken, omdat de dekking en premie kunnen veranderen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je verzekeraar besluit het eigen risico te verhogen, waardoor je bij een eventuele claim een stuk meer uit eigen zak moet betalen. Gelukkig zijn ze wel verplicht je hiervan in kennis te stellen, zodat je de keuze hebt om over te stappen. Om je een idee te geven waarom jaarlijks online je autoverzekering vergelijken bij Pricewise verstandig is, hebben we een aantal redenen voor je op een rijtje gezet.

Je auto wordt ieder jaar ouder en minder waard

De leeftijd van je auto speelt een belangrijke rol bij het kiezen van een autoverzekering. Voor oudere auto’s kan een WA-verzekering voldoende zijn, terwijl nieuwere auto’s beter verzekerd kunnen worden met een Allriskverzekering. Bij oudere auto’s is de dagwaarde lager en daarmee is het minder noodzakelijk om schade aan de eigen auto te verzekeren. Bij een nieuwe auto wil je waarschijnlijk de volledige nieuwwaarde verzekeren, omdat de kosten anders te hoog kunnen oplopen. Je autoverzekering berekenen kan op basis van de leeftijd en aantal kilometers eenvoudig online. Zo zie je direct wat je maandelijks betaald en bepaal je zelf of je eventueel een aanvullende verzekering nodig hebt.

Wat is de dekking?

Het is belangrijk om goed te kijken naar de dekking van je autoverzekering. Bij een WA-verzekering ben je alleen gedekt voor schade aan anderen, terwijl een WA+verzekering ook de schade aan je eigen auto dekt in bepaalde gevallen, zoals bij diefstal of stormschade. Met een Allrisk Verzekering ben je volledig gedekt, ook bij schade die je zelf veroorzaakt. Het is goed om af te wegen hoeveel risico je wilt nemen en wat voor jou belangrijk is om te verzekeren.

De hoogte van de premie

Naast de dekking van je autoverzekering is ook de premie van belang. De premie wordt onder andere bepaald door de dekking en de leeftijd van je auto. Daarnaast spelen ook persoonlijke factoren een rol, zoals je leeftijd en schadevrije jaren. Het is belangrijk om jaarlijks je autoverzekering te vergelijken, omdat de premie en dekking kunnen veranderen en je mogelijk elders goedkoper uit bent. Zo kun je flink besparen op je maandelijkse kosten en hoef je meestal niet eens in te leveren op de kwaliteit van de verzekering. Sterker nog, wanneer je dit goed uitzoekt, is de kans vrij groot dat je zelfs een betere dekking geniet, voor een lager maandelijks bedrag. Vooral gezien het feit veel nieuwe verzekeraars je graag als nieuwe klant willen hebben, geeft dit jou de mogelijkheid om te profiteren van een lagere premie.

Dit bericht is 6642 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief