Archieven

Dit bericht is 1746 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Tavenu uit Schoonhoven, Excelsior uit Bergambacht en Concordia uit Krimpen aan den IJssel organiseren op zaterdag 15 april 2023 een festival voor hun concertorkesten. Tijdens een gratis toegankelijk avondconcert kunnen bezoekers kennis maken met een voor deze gelegenheid te vormen gezamenlijk orkest. Onder het motto: muziek maken is waardevol.  

Het concert vormt in Sporthal de Waard in Bergambacht de afsluiting van een uniek samenwerkingsproject. Solist op trompet en bugel is Teus Nobel. Op het repertoire staan onder meer: Faravista van Stijn Aertgeerts en Wonders of Nature van Bert Appermont.

De gedachte achter het festival is dat muziek maken een belangrijke maatschappelijke functie heeft. Het verbindt mensen en is leuk om met elkaar te doen in groepsverband. De drie concertorkesten in de Krimpenerwaard vernieuwen zich permanent en willen dat graag laten horen onder leiding van René Mulders, Dick Jan Veerbeek en Mark van Mil.

Verenigingen
Door de collegiale samenwerking van de orkesten in de Krimpenerwaard is er voor elke amateur muzikant in de regio gelegenheid om zich in hun eigen woonomgeving aan te sluiten. Zowel voor het spelen op blaasinstrumenten als bij de slagwerkafdelingen. Voor beginners of herstarters zijn deskundige hulp én instrumenten aanwezig in de verenigingen. Aanmelden kan rechtstreeks bij elke verenigingen.

Dit bericht is 1746 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Drie fanfareorkesten treden samen op in de Waard

  • Slechte foto. Dwarsfluiten komen niet voor in een fanfareorkest……

    Alleen in harmonie, symfonie en philhamroniesxhe orkesten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief