Archieven

Dit bericht is 4917 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Nerveus, enigszins gespannen en een tikje zenuwachtig. Dat is kort samengevat hoe Erwin van Loenen afgelopen zondag en maandagmorgen doorkwam. Maandag 29 maart om 14.00 uur is ‘Het IJsbuffet van Schoonhoven’ geopend. Door de directe belangstelling en klandizie is een droomstart opgetekend.

Kennismaking met Erwin van Loenen
Erwin is 51 jaar en woont sinds twee jaar samen met zijn vrouw en dochter in Schoonhoven. De oudste dochter is inmiddels het huis uit. Oorspronkelijk komt hij uit Den Haag. Zijn roots liggen in de horeca. Een koksopleiding gedaan en  jaren gewerkt in diverse keukens van zieken- en verzorgingshuizen. Erwin maakte vervolgens de overstap naar een commerciële baan. Eerst als culinair adviseur en daarna functies waaronder account- en salesmanager.

Waarom een ijssalon beginnen?
Op een gegeven moment was Erwin op zoek naar een andere stap in zijn carrière. In de sales kon hij geen energie meer uithalen. Het was tijd voor iets anders. Op een gegeven moment liep hij samen met zijn vrouw door Scheveningen. Nam een lekker ijsje en dacht: “dat is wat wij missen in Schoonhoven; een mooie ijssalon!” Dit was de aanzet om te onderzoeken of een dergelijke onderneming haalbaar zou zijn. Uiteindelijk is de knoop doorgehakt om daadwerkelijk een zaak te beginnen.

Opening
Maandag 29 maart om 14.00 uur is het zover: de zaak gaat open. De gehele familie is aangetreden om de eerste klanten te verwelkomen. Uiteraard geholpen door het zonnige weer is vanaf het eerste moment de loop erin. Erwin geeft aan dat de dag ervoor er best wel wat stress in zijn lijf was. Vanaf het moment dat de zaak open is valt de stress weg. De spanning is omgeslagen in positieve energie.

Waar vinden we de ijssalon?
Aan de Haven 4 waar voorheen een Chinees restaurant gevestigd was. Er staat een grote bank voor het pand. Deze mag echter vanwege de corona-maatregelen nog niet gebruikt worden. Regelmatig staat buiten een rij mensen te wachten om naar binnen te gaan. Zolang het niet regent is dit eigenlijk de beste reclame. Mensen trekken mensen aan en dat is goed voor de omzet.

Lekker ijs
Zelf ijs maken kan hij wel maar dat is met de exploitatie van de ijssalon niet te combineren. Zeven dagen per week van 14.00 tot 19.00 uur is Erwin geopend. Zijn ijs komt van een Italiaanse familie die al ruim 90 jaar hierin gespecialiseerd is. Er is keuze uit een groot aantal smaken. Een unieke kans om wat anders uit te proberen dan de bekende vanille- of roomsmaak.

Erwin van Loenen was zaterdag 3 april tussen 12.00 en 14.00 uur te gast op ons radiokanaal. Het gesprek is terug te beluisteren via deze link.

Erwin van Loenen voor het IJsbuffet van Schoonhoven, Haven 4

Dit bericht is 4917 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op Droomstart voor ‘Het IJsbuffet van Schoonhoven’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief