Archieven

Dit bericht is 535 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Op vrijdag 1 december 2023 begint al weer voor de negende keer de inzamelactie Douwe Egberts punten en vreemd en oud geld  georganiseerd door de Krimpense Lions Club. Met de DE-punten worden pakken koffie aangeschaft voor de Voedselbank Krimpen aan den IJssel en met het ingezamelde vreemd en oud geld worden staaroperaties in derdewereld landen bekostigd. 

De ingezamelde punten worden door Douwe Egberts ingewisseld tegen pakken koffie voor cliënten van lokale voedselbanken. De ‘Krimpense’ pakken koffie komen voor de negende keer in successie ter beschikking van de Voedselbank Krimpen aan den IJssel.

Zoals wellicht bekend is dit inmiddels geen zogenoemd uitgiftepunt van de Voedselbank Rotterdam meer, maar een zelfstandige voedselbank die opereert volgens een winkelconcept. Koffie is een luxeproduct en zit niet standaard in het pakket voor de cliënten van de Voedselbank.

Vreemd en oud geld
Net als bij de vorige acties  kan dit jaar ook weer vreemd en oud geld worden ingeleverd bij de inzameldozen. Met de opbrengst daarvan worden oogoperaties in derdewereldlanden uitgevoerd. De Nederlandse Lionsorganisatie is via haar netwerk in staat om courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s.

Oud geld dat niet meer door nationale banken wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogstbiedende verzamelaars verkocht. Het aldus verkregen geld gaat naar oogklinieken in derdewereldlanden, waar een staaroperatie gemiddeld dertig euro kost. Het opgehaalde bedrag wordt door Wilde Ganzen met 50% verhoogd.

Succesvol
Het is ieder jaar weer spannend wat er totaal wordt opgehaald. Vorig jaar werden er 614.633 DE punten ingezameld wat genoeg is om de Voedselbank een jaar lang van koffie te voorzien. Totaal werd in 2022 25,8 kilo vreemd en oud geld ingezameld. Dat was beduidend minder dan 2021 (49,3 kilo) maar was nog altijd goed voor 77 oogoperaties in derdewereldlanden.

Inleverlocaties
De inzameldozen komen gedurende de hele maand december te staan op maar liefst zestien locaties: zeven kerkgebouwen, vijf supermarkten (waaronder één in Krimpen aan de Lek), twee apotheken en in de bibliotheek in De Tuyter. En verder hangen er gedurende deze periode inzameltassen in de bekende gele belbussen van de Stichting Belbus Krimpen.

Dit bericht is 535 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief