Archieven

Dit bericht is 642 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- De Krimpense Lions Club start op 1 december weer met de inzamelingsactie Douwe Egberts punten en vreemd en oud geld. Dit is alweer de achtste keer dat het wordt gedaan. Met de DE-punten worden pakken koffie aangeschaft voor de Voedselbank Krimpen aan den IJssel en met het ingezamelde vreemd en oud geld worden staaroperaties in derdewereld landen bekostigd.

Met een onderbreking in 2020 vanwege de Corona pandemie hopen de Lions na zeven eerdere zeer succesvolle edities ook dit jaar weer een mooi resultaat te boeken. Met de vorige actie kon de Krimpense Voedselbank met de ingezamelde DE-waardepunten een jaar lang van pakken koffie worden voorzien.

Een groot aantal ingezamelde DE-punten is dit jaar extra belangrijk, omdat de prijs van koffie op de wereldmarkt de laatste tijd fors is gestegen en Douwe Egberts op basis daarvan bepaalt hoeveel punten er moeten worden ingeleverd voor één pak koffie. Met de in 2021 ruim 49 kilo aan opgehaalde oud en vreemd papier- muntgeld konden 147  staaroperaties worden uitgevoerd in de derdewereld.

De opgehaalde waardepunten worden bij het inwisselen door Douwe Egberts met 15% verhoogd. Daarnaast is de Lions Club via haar netwerk in staat het ingezamelde oud en vreemd geld om te zetten in euro’s. Het opgehaalde bedrag wordt vervolgens door Wilde Ganzen met 50% verhoogd.

Inleverlocaties
De inzameldozen komen gedurende de hele maand december te staan op maar liefst zestien locaties: zeven kerkgebouwen, vijf supermarkten (waaronder één in Krimpen aan de Lek), twee apotheken en in de bibliotheek in De Tuyter. En verder hangen er gedurende deze periode inzameltassen in de bekende gele belbussen van de Stichting Belbus Krimpen.

Dit bericht is 642 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief