Archieven

Dit bericht is 2644 keer gelezen

SCHOONHOVEN- Duizenden bezoekers genoten van de 38e editie van de Nationale Zilverdag op Tweede Pinksterdag. Ondanks een paar regenbuien kijkt de organisatie terug op een geslaagde dag met leuke deelnemers, mooie prijswinnaars, en een fantastische sfeer.

Om 09.25 uur gaf Hans Beenakker, burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard, de officiële aftrap van de Zilverdag in het Nederlands Zilvermuseum. Na afloop van de openingsceremonie maakten de genodigden een wandeling door de historische binnenstad van Schoonhoven onder leiding van Jan Lindsen, oud-voorzitter van de Zilverdag.

Hierbij bezocht men onder andere een de oudste zilverwerkplaats in Schoonhoven bij Marianne Klarenbeek van Zilver Aan De Lek, de tentoonstelling van de Silver Challenge in de Hoge Vierschaar, en het Edelambachtshuys en smederij van Rikkoert Juweliers.

Winnaars Silver Challenge en Junior Challenge
De Silver Challenge is jaarlijks de grote publiekstrekker van de Nationale Zilverdag. Dit jaar won Wesley de Vaal de eerste plaats van de vakjuryprijs met zijn vakkundig gemaakte ‘Dancing Dress’ . Elsa González Palacio ging er met de tweede prijs vandoor, en Ivo van Grunsven verdiende een mooie derde plaats. Honderden bezoekers brachten hun stem uit voor de publieksprijs, die dit jaar naar Myrthe Breukink ging.

Tekst gaat verder onder fotoFoto: Rob Glastra | Dancing Dress – Wesley de Vaal

Binnen de Junior Challenge waren er dit jaar twee leeftijdscategorieën. Elias Scholts won in de categorie tot 12 jaar, en Maaike de Keijzer won de eerste prijs in de categorie 12 t/m 18 jaar.

Rabo Nieuw Talent Plein
Op het Rabo Nieuw Talent Plein konden bezoekers van de Zilverdag kennis maken met de nieuwe generatie goud- en zilversmeden. Hier won Anne van Kampen de publieksprijs. Femke Kool won de tweede plaats van de vakjuryprijs en Thijn Kellenaers werd beloond met de eerste plaats.

Dit bericht is 2644 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief