Archieven

Dit bericht is 699 keer gelezen

SCHOONHOVEN- Tijdens het carnavalsweekend vorige week was het dweilorkest de Hazepoten, van muziekvereniging TAVENU Schoonhoven, één van de deelnemers aan de grote optocht in het Zuid-Duitse Weil der Stadt.

Op uitnodiging van de Narrenzunft AHA Weil der Stadt en de Musikverein Stadtkapelle Weil der Stadt werden het bijna 50 jaar (!) oude dweilorkest uitgenodigd om deel te nemen aan de grootste Fasnet optocht in Zuid-Duitsland.

De kern Weil der Stadt heeft ca 8.500 inwoners maar er komen ieder jaar rond 30.000 bezoekers naar de grote optocht. Er bestaat al 25 jaar een hechte vriendschapsband tussen TAVENU en de Musikverein Stadtkapelle.

De Hazepoten vielen zeker op, zowel wat betreft de oranje outfit als de bevlogen muziek die werd gespeeld, waardoor ze daar een mooi muzikaal visitekaartje namens Schoonhoven/Krimpenerwaard hebben afgegeven.

Aan het eind werd de wederzijdse wens uitgesproken dat de Musikverein Stadtkapelle in 2026 (als Tavenu 120 jaar bestaat) begeleid door burgemeester Christian Walter, wethouder Jürgen Katz en Zunfmeister Daniël Kadasch, weer op bezoek komt in Schoonhoven.

Dit bericht is 699 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief