Archieven

Dit bericht is 1322 keer gelezen

SCHOONHOVEN- De zestig tot tachtig jaar oude bomen van boomgaard de Lekbongerd hingen deze week vol rijpe appels en peren. Daarom organiseerde de Lekbongerd vier zelfplukdagen. “Deze dagen gaan om educatie, beleving en het gezellig samen zijn. Vooral nu met een prachtig zonnetje is het heerlijk toeven”, zegt Elize Rehorst-Anker van de boomgaard.

Tijdens de zelfplukdagen is iedereen welkom om zelf appels en peren van de bomen te komen plukken. Voor het plukken van de bomen wordt er uitleg gegeven door medewerkers van de boomgaard. “We leggen uit hoe de plukzakken gebruikt moeten worden. Hoe je het beste het fruit kan plukken en ook is het belangrijk goed op te letten dat er geen beurze plekken inkomen”, vertelt Rehorst- Anker.

“De een plukt een kilo de ander plukt tien kilo. Iedereen kan zelf zijn dag invullen.” De geplukte appels en peren worden gebruikt om sap van te maken. Het fruit wordt verzameld in kisten van 300 kg en wordt direct gecontroleerd op de kwaliteit.

Educatie voor scholen
Na deze plukdagen ontvangt de boomgaard nog zestien schoolklassen samen met de Voedselfamilie Krimpenerwaard. “Wij gaan aan die klassen voedseleducatie geven hier op de boomgaard”, zegt Rehorst-Anker.

Ze ontvangen groep één, de aller kleinste tot groep drie vier. “Zij gaan met appels uit de boomgaard appelmoes maken en krijgen uitleg over bijvoorbeeld het verschil tussen een appel en een peer”, aldus Rehorst-Anker.

Dit bericht is 1322 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief