Archieven

Dit bericht is 1033 keer gelezen

Het hebben en uiten van een mening is in ons mooie land een groot goed. Van het rondbazuinen van de eigen praatjes is niet altijd iedereen gediend, je kan er zomaar een ander idee over hebben. Of je vindt de schrijver/spreker sowieso een kwast, dan komen de teksten in ieder geval in het verkeerde keelgat terecht. Het commentaar is natuurlijk snel gemaakt en zo zijn we een volk van praten, debatteren en soms luisteren.

Onze radio en tv-stations dragen maar al te graag bij aan deze culturele eigenschap. Talloze praatprogramma’s vullen hun dure ovale tafels met sprekers m/v/x, aangespoord door een presentator die het fikkie opstookt en olie op het vuur gooit. De ondersteuning door een zogenaamde side-kick maakt het spelletje compleet. De competitie zit hem in de kijkcijfers, blijkbaar veel belangrijker dan de inhoudelijke kwaliteit van de gesprekken en onderwerpen. Vaak gaat het helemaal nergens over is een veel gehoorde opmerking. Alle zaken worden daarna weer uitvergroot op sociale media waar dan de volgende dag weer een uitzending over kan worden gemaakt. Zo krijgen we onze avonden en schermen wel gevuld.

Kranten en tijdschriften doen graag volop mee met deze informatievoorziening. De eigen nieuwsgaring wordt met columns aangevuld.
Deze gaan over van alles en nog wat. Vaak zijn het schrijvers die de eigen dagelijkse beslommeringen of de nieuwsfeiten van de dag extra belichten of kritisch te lijf gaan. Hebben we altijd wel zin om dit te lezen? Wie denkt de pennenlikker wel wie hij of zij is dat de lezer op die mening zit te wachten? Daar heeft de eindredacteur een slimme oplossing voor bedacht, de zich aangesproken lezer kan zijn reactie via mail of brief sturen met de stiekeme hoop dat deze in de krant of op een website wordt geplaatst. Dan kan er tenminste een eigen kleine frustratie wereldkundig worden gemaakt.

U begrijpt dat ik het ook allemaal graag volg. Specifiek gaat mijn interesse uit naar (lokale) politiek, economie, sport en nog veel meer.
In Krimpenerwaard hebben we een lokale RTV-zender, wie kent ze niet. Daar ben ik weleens te gast geweest en laat nu de voorzitter mij onlangs bellen. Hij vindt een column over (lokale) politiek of andere zaken wel passen bij zijn omroep. Ik ga dat een keer per maand maar eens doen. Dan kom ik vanzelf in dat rijtje columnisten te staan, het leesplezier is uiteraard aan u of niet natuurlijk…

 

 

Dit bericht is 1033 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Een Column – Leon de Wit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief