Archieven

Dit bericht is 2696 keer gelezen

GELKENES – Afgelopen week heeft de eerste bewoonster haar intrek genomen in het nieuwe gebouw ‘Adeleck’ . Een pand waar, naast zelfstandig wonen, zorg op maat geleverd wordt. De vier appartementen en twee penthouses zijn prachtig, ruim opgezet en met een geweldig uitzicht over de Lek en het Schoonhovense Veer.

Een grote tegenslag was de brand twee jaar geleden die het gehele gebouw in de as legde. “Waarschijnlijk is het kortsluiting geweest van oplaadapparatuur op de eerste verdieping”, vertelt Tim Valckenier in gesprek met RTV Krimpenerwaard. “Honderd procent uitsluitsel is er nooit over gegeven. We zijn enorm geschrokken want wij wonen naast dit gebouw. Brandschade was aan ons dak, gevel en garage. Gelukkig konden we de volgende dag weer terug in ons huis.” Tim Is eigenaar van een technisch adviesbureau in de weg- en waterbouw. Zijn technische kennis kwam goed van pas bij de bouw van het pand.

Droom
Desondanks gingen Tim en zijn vrouw Fleur niet bij de pakken neerzitten. Het was hun droom om dit te realiseren en zijn daarom doorgegaan. Eindelijk na een bouwtijd van ruim vier jaar, was het afgelopen week zover dat het pand definitief kon worden opgeleverd. De wooneenheden zijn bedoeld voor mensen die zelfstandig willen wonen maar wel dagelijks zorg nodig hebben. Tim maakt de vergelijking wanneer je je huis verkoopt en je in een verpleegtehuis terechtkomt. “Dan betaal je een enorm hoge eigen bijdrage. Hier betaal je uiteraard een relatieve hogere huurprijs maar wel met genoeg ruimte, prachtig uitzicht en zorg naar wens. Dan is het in verhouding niet veel duurder.”

Vast gezicht
Degenen die willen wonen in Adeleck, krijgen allereerst een intakegesprek. Valckenier geeft aan dat ze niet ingesteld zijn op psychiatrische zorg. Het gaat om mensen met een aandoening waardoor ze iedere dag zorg nodig hebben. Zijn vrouw Fleur is verpleegkundige en heeft een team die haar gaat helpen de dagelijkse zorg te bieden. Belangrijk hierbij is dat gezorgd wordt voor een zoveel mogelijk ‘vast gezicht’ zodat er een klik komt met de patiënt. In het onderhuis is ook een kamer voor terminale zorg.

Horeca
Binnenkort start de horeca zodat bewoners ook van deze faciliteit gebruik kunnen maken. De uitbater wordt ‘Bon Bon Catering & Events’ uit Alblasserdam. Zij verzorgen het restaurant wat ook voor niet bewoners toegankelijk is. Dat betekent dat er voor het eerst aan beide kanten van de Lek gelegenheid is om uit eten te gaan. De toegang tot het restaurant is via de ingang aan de kant van het veer. Parkeergelegenheid is volop aanwezig. Aan de andere kant van de dijk is een ruime parkeerplaats.

Meer informatie over de mogelijkheden van Adeleck is te lezen op de site www.adeleck.nl. Tim Valckenier was afgelopen zaterdagmiddag tussen 13.00 en 14.00 uur te gast op de radio. Dit gesprek is terug te beluisteren via uitzending gemist.

Dit bericht is 2696 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief