Archieven

Dit bericht is 1067 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Burgemeester Roel Cazemier heeft woensdag de eerste, officiële gemeentevlag overhandigd aan Hillegonda Rikkoert uit Schoonhoven. Zij is de winnares van de ontwerpwedstrijd die de gemeente enige tijd geleden uitschreef.

De gemeenteraad van Krimpenerwaard deed daar destijds een oproep voor omdat Krimpenerwaard een van de weinige gemeenten in Nederland was die – na herindeling – nog geen eigen gemeentevlag had. Uit de 23 inzendingen kwam het ontwerp van Hillegonda Rikkoert als beste uit de bus.

De gemeenteraad stelde het winnende ontwerp vast in de vergadering van 22 december 2021.

Rikkoert gebruikte voor haar ontwerp de kleuren en symbolen uit het officiële gemeentewapen dat Krimpenerwaard sinds 2015 heeft.

Die symbolen zijn afkomstig uit de wapens van vijf de voormalige gemeenten. De leeuw uit het wapen van Schoonhoven, het kasteel van Vlist (Haastrecht), de ster van Ouderkerk (Gouderak) en de drie wassenaars van het geslacht Van Polanen (Bergambacht, Nederlek en Ouderkerk)

De vlag is in diverse maten te bestellen via www.vlaggenclub.nl. Ook is er een wimpel ontworpen en te koop.

Burgemeester Cazemier: “Anders dan bij de Nederlandse vlag – de rood-wit-blauwe – gelden er voor het gebruik van de gemeentevlag geen officiële protocollen. De vlag mag uitgehangen worden zoveel en zo vaak als inwoners dat willen.”

Dit bericht is 1067 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief