Archieven

Dit bericht is 897 keer gelezen

Foto: John Wijntjes

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- De eerste paal van OBS de Groeiplaneet, Sportzaal de Populier en KindeRdam is geslagen. Dit deed wethouder Wubbo Tempel afgelopen woensdag samen met de leden van de stuurgroep.

Hiermee is de start van het nieuwbouwproject na twee jaar lang intensief samenwerken begonnen. Dit is feestelijk met alle betrokken partijen gevierd: Blick op Onderwijs, Synerkri, KindeRdam en gemeente Krimpen aan den IJssel.

De leden van de stuurgroep sloegen onder leiding van de wethouder de eerste heipaal. Ook stonden zij stil bij het samenwerkingstraject van de afgelopen jaren en de jaren die nog komen. “Heel fijn dat we nu de echte eerste stap in ons Integraal Huisvestingsplan gaan zetten. En dat het gelijk zo’n prachtig gebouw wordt”, aldus Tempel.

Meer nieuwbouw
“We bouwen de nieuwe sportzaal naast de huidige sportzaal aan de Populierenlaan. Deze nemen we na de zomervakantie van 2023 in gebruik. Na het afronden van de nieuwe sportaccommodatie, begint de sloop van de huidige sportzaal. Naast de nieuwe accommodatie realiseren we het pand voor OBS de Groeiplaneet en KindeRdam.

De realisatie van het nieuwbouwproject OBS de Groeiplaneet en sportzaal de Populier is de eerste in een reeks aan nieuwe schoolgebouwen en binnensportaccommodaties. Deze realiseren we in de komende jaren. De komende vijf jaar vinden nieuwbouwprojecten plaats van vier andere scholen en drie binnensportaccommodaties. De planning hiervan is te vinden in het Integraal Huisvestingsplan (IHP) van gemeente Krimpen aan den IJssel.

Dit bericht is 897 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief