Archieven

Dit bericht is 2168 keer gelezen

Foto: Stephan Tellier

BERGAMBACHT- Aan de Dijklaan in Bergambacht zijn de eerste tijdelijke lokalen geplaatst voor basisschool Kiezel en Kei. Dit is nodig omdat zowel OBS Kiezel en Kei als CBS De Ark verbouwd worden tussen 2024 en 2027.

Afgelopen maandag hebben wethouder Ria Boere van gemeente Krimpenerwaard en bestuursvoorzitter Bart Roth van Stichting Onderwijs Primair samen de eerste unit veilig op zijn plek gezet.

Na de zomervakantie zullen de leerlingen van Kiezel en Kei gebruik gaan maken van de nieuwe tijdelijke school. Hierdoor kunnen de leerlingen van De Ark en kinderopvang Royal Kids Home tijdens hun verbouwing gebruikmaken van de huidige school van Kiezel en Kei. De verbouwing van De Ark start naar verwachting in oktober.

Wethouder Ria Boere: “Na een zorgvuldige voorbereiding en goed overleg tussen beide scholen, is het mooi om te zien dat we nu de eerste stappen zetten richting de verbouwing. Deze tijdelijke huisvesting is tijdens de werkzaamheden van groot belang. Dit biedt de leerlingen de nodige rust tijdens deze periode. Daarom ben ik blij dat we een goede oplossing hebben gevonden.”

Kwalitatief en circulair gebouw
Hodes Huisvesting bouwt de tijdelijke school. Het gebouw is van zeer goede kwaliteit, is circulair en het is opgebouwd uit modules. Dit betekent dat het gebouw ergens anders neergezet kan worden als dat nodig is.

Omdat de gemeente eigenaar is, kan het tijdelijke gebouw na 2027 mogelijk in andere kernen worden gebruikt. In de komende jaren worden er nog meer scholen vernieuwd binnen de gemeente. Het gebouw heeft elf lokalen, een muzieklokaal en een verhoogd speellokaal. Omdat het uit verschillende delen bestaat, kan het flexibel worden aangepast voor verschillende doeleinden.

Planning
De verbouwing van De Ark is naar verwachting in 2025 klaar. Ondertussen wordt de nieuwbouw van Kiezel en Kei voorbereid en kan de bouw beginnen als de verbouwing van De Ark klaar is. De nieuwbouw voor Kiezel en Kei en kinderopvang gro-up is waarschijnlijk in 2027 klaar. De bibliotheek krijgt ook een plek in dit gebouw.

Dit bericht is 2168 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief