Archieven

Dit bericht is 1608 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Grote opluchting bij winkeliers, sportscholen en contactberoepen. De deuren zijn weer open om klanten en leden te ontvangen. Ondanks dit goede nieuws blijft het sneu voor de collega’s in de horeca- en cultuursector. 

“We zijn hartstikke blij dat we na vier weken weer open mogen”, vertelt een blijde Noura El Alachi. Als manager van de Nippon Healthclub is ze de afgelopen periode druk geweest met ‘outdoortraining’. Alles bij elkaar opgeteld zijn sportscholen de afgelopen twee jaar meer dan negen maanden dicht geweest. “Gelukkig hebben we de ruimte gekregen met relatief weinig beperkingen. Mondkapjes, reserveren, apparaten schoonmaken, we doen er alles aan om een zo veilig mogelijke omgeving te bieden.”

Leven
Een zucht van verlichting is duidelijk merkbaar bij Gea Sluis, eigenaresse van de outletwinkel. “Ik was vastbesloten om zaterdag open te gaan omdat ik er helemaal klaar mee was.” Dit speelde ook in het hoofd van Jolanda Assman van lingeriezaak ‘SlipbyJo’. “Ik heb het overwogen maar ben blij dat het nu voor mij besloten is.” Of ze op deze eerste dag veel omzet krijgt maakt haar eigenlijk niet zoveel uit. “Er is weer leven in de stad, we kunnen weer een praatje maken.”

Wachten
Basta Coffee aan de Voorhaven zag na een succesvolle zomer de omzet enigszins teruglopen. “Onze planning was om minder vaak open te zijn in deze periode”, aldus Bas Anders. “We wilden invulling geven aan activiteiten zoals een cursus koffie maken en borrelavonden. Dankbaar dat we de afgelopen weken iets konden doen met ‘to go’, veel mensen hebben ons daarin gesteund. Ik verwacht dat we nog twee weken moeten wachten. Dan gaan we ons richten op het komend voorjaar en zomer”, geeft hij positief aan.

Dieptepunt
De landelijke organisatie Kluswijs spoorde Angeline Kommer aan om, hoe dan ook, de deuren te openen. Diep in haar hart is ze blij dat dit niet is doorgegaan. Het ‘Click & Go’ systeem bracht de eerste weken nog een bescheiden omzet. Veel mensen die aan het klussen waren. Dieptepunt voor haar was het verbod op vuurwerk. Angeline: “ja, dat was wel zuur. Zeker omdat er zoveel, ondanks het verbod, is afgestoken. Nederland heeft laten zien dat we eigenlijk geen vuurwerkverbod willen. Ik vind het er ook bij horen, maar vrees dat we aan het kortste eind trekken.”

Drukte
De openstelling van de winkels heeft op de eerste openingsdag in de regio niet geleid tot grote drukte. Geen volle terrassen en daarmee in de stad ook minder gezellig. Halsreikend wordt uitgekeken naar de volgende persconferentie op dinsdag 25 januari.

Alle genoemde personen waren zaterdagmiddag op de radio tussen 12.00 en 13.00 uur. De gesprekken zijn terug te beluisteren via uitzending gemist.

Dit bericht is 1608 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief