Archieven

Dit bericht is 950 keer gelezen

 

Vanmorgen, zaterdag 13 april, was er een rondleiding op het vervuilde EMK-terrein in de Stormpolder in Krimpen aan den IJssel. Men lichte de aanwezigen in, waar men mee bezig is. Op dit zeer vervuilde terrein.

Zoals bekend is als dit terrein een van het vervuilste stuk binnen Nederland. Het saneren gaat tot max 5 meter diepte, hier wordt het afgedekt, maar hieronder zit nog meer vervuiling. Om dit te realiseren heeft men een grote overkapping gemaakt met overdruk, zodat de niet “zuivere” lucht/gassen binnen blijven.

De hal zal per opruiming van segment verplaatst worden en schuift 50 meter op. Om de volgende strook op verschonen. Er komt nogal wat bij kijken, luchtbehandeling, waterbehandeling, vervoeren van de vervuilde grond in special ontworpen containers.

Het is natuurlijk fijn dat men dit eindelijk oppakt, maar er lopen nog te verwachten juridische uitspraken van de Provincie en dergelijke over dit omvangrijke, zeer vervuilde project. Bij deze rondleiding ontbrak eigenlijk de organisatie Gifbelt Krimpen, die heeft verschillende onderdelen tegen het licht gehouden en ook aanhangig gemaakt bij de betreffende instanties. Deze organisatie, stond buiten het terrein, om die informatie te verstrekken. Volgende week komt vanuit de Provinciale Raad van Staten een uitspraak die hierover te verwachten is, van doet men dit men wel goed en gaat men wel diep genoeg. Om de vervuilde grond problemen te minimaliseren.

Dit bericht is 950 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief