Archieven

Dit bericht is 749 keer gelezen

LEKKERKERK- Afgelopen woensdag vond de eerste cursus ‘Tuininrichting en biodiversiteit’ plaats. Deze cursus is georganiseerd door Prachtlint Krimpenerwaard in de Raadzaal in Lekkerkerk. Met 48 deelnemers zat de zaal vol.

In totaal hebben zich ruim 85 mensen aangemeld. “Een teken dat het leeft”, zegt Charlotte Diepenhorst van Prachtlint Krimpenerwaard. Begin 2024 volgt er dan ook een tweede cursus en bij voldoende interesse wellicht nog meer. De aanwezigen werden welkom geheten door wethouder Wisja Pannekoek, waarna Gerbe van Dam en Jaap Graveland de cursus verder inhoud gaven.

Zo werd er o.a. aandacht besteed aan de noodzaak van bevordering van biodiversiteit, aantrekkelijke exoten en inheemse plantensoorten voor insecten, bomen en struiken voor kleine en grote tuinen, onderhoud en compost, én mogelijkheden voor het aantrekken van andere diersoorten in de tuin.

De deelnemers waren enthousiast en hebben de cursus als leerzaam, leuk en praktisch toepasbaar geëvalueerd. Wil jij deze cursus ook volgen in 2024? Meld je dan aan via KW@prachtlint.nl en vermeld hierbij je naam, adres en telefoonnummer.

Dit bericht is 749 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief