Archieven

Dit bericht is 1077 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Wie wordt de ‘Stem van de Waard’? Na een eerste selectieronde zijn er 24 kandidaten over. Zij gaan vanaf eind januari de uitdaging aan. Wekelijks bieden Het Kontakt en RTV Krimpenerwaard een nadere kennismaking met een aantal deelnemers aan deze talentenjacht.

Naam: Manfred Eikenaar
Leeftijd: 52
Woonplaats: Schoonhoven
Beroep: manager verkoopkantoor Gouda

Manfred is al lang met muziek bezig. “Als hobby. Af en toe pak ik wel eens spontaan de microfoon op een feestje. Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar het Nederlandstalige lied, in verschillende genres. Ik ben fan van Rob de Nijs en was ook bij zijn afscheidsconcert. Heel indrukwekkend en gaaf om daar bij te kunnen zijn. Met mijn dochter naar Harry Styles was zeker ook speciaal.”

Nummers van Rob de Nijs heeft hij overigens niet op zijn repertoire staan. “Eerder Wolter Kroes, Jan Smit en John West, meer van dat werk. Nu zing ik wat andere serieuzere liedjes, maar wel Nederlandstalig, die keuze heb ik wel gemaakt. Ik volg muziekles bij het Cultuur Station in Schoonhoven, van daaruit zijn er een aantal optredens geweest. Ook heb ik een eigen videoclip gemaakt.”

Hij kijkt uit naar de volgende ronde met band. “We doen twee nummers, een wat rustiger werk en een uptempo-nummer. Ik ben blij met de keuze en heel benieuwd. Het wordt een uitdaging. Ik heb eerder al eens auditie gedaan voor het programma Bloed, Zweet & Tranen, dus heb al wat ervaring met voor een jury staan. Helaas was ik toen niet door, maar nu wel. Het was best wel spannend om akoestisch te moeten zingen voor een jury, zeker als je net een hoestgriep achter de rug hebt. Maar het ging goed. Ik doe mee omdat ik het gewoon leuk vind om te zingen. Ook is het leuk om verschillende andere zangers en zangeressen te ontmoeten, ieder met z’n eigen motivatie en ambitie.”

Manfred was afgelopen week te gast in de studio van RTV Krimpenerwaard. Daar trad hij op tijdens de Kerstmarathon. De video kunt u hieronder bekijken.

Foto’s: Janet de Graas

Dit bericht is 1077 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief