Archieven

Dit bericht is 767 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Wie wordt de ‘Stem van de Waard’? Na een eerste selectieronde zijn er 24 kandidaten over. Zij gaan vanaf eind januari de uitdaging aan. Wekelijks bieden Het Kontakt en RTV Krimpenerwaard een nadere kennismaking met een aantal deelnemers aan deze talentenjacht.

Naam: Chinouk Stuivenberg
Leeftijd: 20 jaar
Woonplaats: Cabauw
Beroep: werken en leren als meubelstoffeerder


Chinouk stond als kind altijd al mee te dansen en met een speelgoedmicrofoon luidkeels mee te zingen met de meidengroep K3. Daar is het niet bij gebleven: “Ik heb zangles genomen, eerst bij Marlou van het Cultuur Station in Schoonhoven en daarna bij ExpresZie in Lopik, en ik heb ook al eens opgetreden in de regio. Zoals in cultureel centrum Concordia te Haastrecht en in het Witte Paard in mijn woonplaats.”

Favoriete artiesten van Chinouk zijn Adele, Billie Eilish, Volbeat, Kensington, ‘echt van alles eigenlijk’. “Een van de mooiste concerten waar ik bij ben geweest was van Volbeat in Hannover. We zijn er met het hele gezin naartoe geweest toen mijn vader vijftig werd. Echt genieten. Maar zoals je aan mijn lijstje favoriete artiesten af kunt lezen, gaat mijn muzikale voorkeur verder dan de harde rockmuziek van deze band. Zelf zing ik graag balads, om het gevoel dat bij deze nummers hoort over te brengen.”

Ze doet mee aan de Stem van de Waard om haar stem te laten horen: “Ik wil gewoon lekker zingen eigenlijk. Ik zou het wel gaaf vinden om er verder mee te gaan en er bijvoorbeeld mijn werk van te maken.”

Chinouk was onlangs te gast in de studio van RTV Krimpenerwaard. Daar trad ze op tijdens de Kerstmarathon. De video kunt u hieronder bekijken.

Foto’s: Janet de Graas

Dit bericht is 767 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief