Archieven

Dit bericht is 664 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Wie wordt de ‘Stem van de Waard’? Na een eerste selectieronde zijn er 24 kandidaten over. Zij gaan vanaf eind januari de uitdaging aan. Wekelijks bieden Het Kontakt en RTV Krimpenerwaard een nadere kennismaking met een aantal deelnemers aan deze talentenjacht.

Naam: Emy Broers
Leeftijd: 19 jaar
Woonplaats: Schoonhoven
Beroep: student/bijbaan in winkel en restaurant

Emy is naar eigen zeggen als sinds haar geboorte ‘geobsedeerd’ door muziek, “maar sinds mijn achtste ben ik er pas écht mee bezig. Bij de Brassband heb ik cornet gespeeld. Daarna heb ik een poosje gitaarles gevolgd. Sinds mijn twaalfde zing ik enkel nog.” Haar voorbeelden in de muziek zijn artiesten als Adele, Amy Winehouse en Spinvis. “Ik zing graag nummers van Adele omdat die goed bij mijn stem passen, plus ze zijn mooi.”

Emy heeft al wat podiumervaring. “Toen ik nog cornet speelde hadden we soms optredens tijdens de feestdagen. Nu volg ik zangles bij het Cultuur Station in Schoonhoven, daar zijn een aantal keer per jaar leerling-concerten. De eerste keer dat ik dat moest doen was ik verschrikkelijk zenuwachtig, maar nu heb ik daar minder last van. Als ik het podium opstap heb ik nog wel de kriebels, maar als de eerste tonen van de muziek klinken zakt dat weg. Je moet je er overheen zetten.”

Het optreden met een band bij de Stem van de Waard ziet ze als een uitdaging. “Ik doe mee op aandringen van mijn familie, gedwongen dus eigenlijk, maar vind het zelf ook heel leuk hoor. Wel spannend, maar ook heel vet om te doen. Naast een leuke ervaring doe ik mee om mezelf nog verder te ontwikkelen. Kijken hoe ver ik kan komen. Ik verwacht dat het heel leerzaam zal zijn. Het liefst zou ik de toekomst optreden met zelfgeschreven nummers. Of bekend worden met covers van bekende nummers.”

Emy was laatst te gast in de studio van RTV Krimpenerwaard. Daar trad ze op tijdens de Kerstmarathon. De video kunt u hieronder bekijken.

Foto’s: Janet de Graas

Dit bericht is 664 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief