Archieven

Dit bericht is 738 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Wie wordt de ‘Stem van de Waard’? Na een eerste selectieronde zijn er 24 kandidaten over. Zij gaan vanaf eind januari de uitdaging aan. Wekelijks bieden Het Kontakt en RTV Krimpenerwaard een nadere kennismaking met een aantal deelnemers aan deze talentenjacht.

Naam: Harry James Uylema
Leeftijd: 63
Woonplaats: Krimpen aan de Lek
Beroep: procesoperator in een bakkerij

Harry is een allround zanger. “Al vanaf mijn zestiende zong ik in bandjes op bruiloften. Later was ik ook dj en zong daarbij. Ben ook nog heel lang karaoke-dj geweest. Pas heb ik nog vier optredens als de kerstman gedaan. Kortom, heel gevarieerd. Het is gewoon leuk om mensen te vermaken en voor publiek te staan. Prachtig. Tegenwoordig zing ik alleen nog in cafés, achter het biljart. Ik neem m’n laptop mee waar over de honderd nummers in staan. Dan kijken we wel wat we die avond zingen, het is maar net wat voor mensen er zijn en wat voor tent het is. Ook zing en speel ik gitaar in de kerk in het dorp.”

Harry typeert zichzelf op muzikaal gebied als een ‘allesvreter’. “Ik luister eigenlijk naar alles, van klassiek tot rock en wat er tussen zit. Een echt idool heb ik niet. Dat zie je ook terug in mijn repertoirekeuze. Ik ben nu 63, maar hoop dit nog zo lang te blijven doen. Heb er zoveel plezier in, het houdt me gezond.”

Hij kijkt met plezier terug op de voorronde. “Apart, had nog nooit opgetreden voor een jury. Voor de volgende ronde hebben we allemaal een opdracht meegekregen en dan zal ik uit m’n comfortzone moeten treden, dat maakt het wel spannend. Ik doe mee om mensen te leren kennen. Kom uit Utrecht en woon nog maar kort in Krimpen aan de Lek. Graag zou ik meer naamsbekendheid willen krijgen in de regio, om zo meer te kunnen optreden. Meedoen is voor mij belangrijker dan winnen.”

Harry James was afgelopen week te gast in de studio van RTV Krimpenerwaard. Daar trad hij op tijdens de Kerstmarathon. De video kunt u hieronder bekijken.

Foto’s: Janet de Graas

Dit bericht is 738 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief