Archieven

Dit bericht is 846 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Wie wordt de ‘Stem van de Waard’? Na een eerste selectieronde zijn er 24 kandidaten over. Zij gaan vanaf eind januari de uitdaging aan. Wekelijks bieden Het Kontakt en RTV Krimpenerwaard een nadere kennismaking met een aantal deelnemers aan deze talentenjacht.

Naam: Mara van der Horst
Leeftijd: 41 jaar
Woonplaats: Lekkerkerk
Beroep: receptioniste

Mara is in haar vrije tijd veel met muziek bezig. Ze kreeg het van huis uit mee. “Mijn moeder is klassiek/opera zangeres. Ik ben er al mee bezig sinds ik me kan heugen. Ook speel ik bij een amateur theatergroep en schrijf graag verhalen.”

Ze volgde muziekles voor piano, klarinet en gitaar, “maar dat heb ik niet doorgezet. Ook heb ik zanglessen gevolgd. In mijn jaren aan de jeugdtheaterschool heb ik ook veel zang gehad. Op de lagere school kreeg ik lier spelen, blokfluit en koorzang.”

Met haar toneelverleden stond ze al vaak op het podium. “Ook heb ik met bandjes meegezongen in verschillende kroegen en zong ik samen met twee mannenstemmen, onder begeleiding van gitaar.” Haar muzieksmaak is breed. “Ik hou van de Beatles, Elvis Presley, Angie Stone, Etta James, Skunk Anansie, Phill Collins, System of a Down en nog veel meer. Als een nummer het juiste gevoel kan overbrengen, ben ik fan. Het ligt natuurlijk ook aan de periode in mijn leven. Muziek is gevoel.”

Met haar deelname aan Stem van de Waard hoopt Mara over haar podiumvrees heen te komen. “Om weer lol te hebben in het optreden.” In de toekomst zou ze graag optreden met een band. “Samen met twee muzikanten werk ik aan eigen nummers. Daar willen we straks mee kunnen optreden. Dan moet je toch weer het podium op. Dus laat ik me nu maar voor de leeuwen werpen. Je moet het toch ergens doen.”

Mara was onlangs te gast in de studio van RTV Krimpenerwaard. Daar trad ze op tijdens de Kerstmarathon. Bekijk het optreden en interview hieronder.

Foto’s: Janet de Graas

Dit bericht is 846 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief