Archieven

Dit bericht is 1074 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Wie wordt de ‘Stem van de Waard’? Na een eerste selectieronde zijn er 24 kandidaten over. Zij gaan vanaf eind januari de uitdaging aan. Wekelijks bieden Het Kontakt en RTV Krimpenerwaard een nadere kennismaking met een aantal deelnemers aan deze talentenjacht.

Naam: Thijs Jordaan
Leeftijd: 18 jaar
Woonplaats: Haastrecht
Beroep: Student aan de Hogeschool Utrecht

Thijs zou het liefst van zijn hobby zijn werk willen maken en met zijn eigen nummers optreden. “Ik volg op de Hogeschool Utrecht een internationale opleiding om leraar Engels te worden, maar mijn echte passie ligt bij de muziek. Ik zing iedere dag en maak veel muziek. Ik schrijf ook graag eigen liedjes, al vind ik dat best lastig. Ik heb sinds vijf jaar pianoles en sinds twee jaar zangles. Verder speel ik drie jaar gitaar, zij het dat ik dat mezelf heb aangeleerd. Ik heb twee keer opgetreden op een muziekavond toen ik op de havo zat en heb meerdere keren opgetreden met de band waar ik in zit.”

Zijn muzikale voorkeur is zeer divers: “Van rock en soul tot jazz, maar mijn favoriete artiesten zijn David Bowie, Kate Bush en Queen. Eerstgenoemde is echt mijn idool en inspiratiebron.”

Hij wil zich vooral richten op de muziek die dichtbij hem ligt. “Muziek die ik leuk vind dus, anders lijkt het me lastig om het goed te vertolken.” De inwoner van Haastrecht doet mee aan de Stem van de Waard om zich te ontwikkelen als zanger. “Ik word er sowieso een ervaring rijker van.”

Thijs was laatst te gast in de studio van RTV Krimpenerwaard. Daar trad hij op tijdens de Kerstmarathon. De video kunt u hieronder bekijken.

Foto’s: Janet de Graas

Dit bericht is 1074 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief