Archieven

Dit bericht is 629 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Wie wordt de ‘Stem van de Waard’? Na een eerste selectieronde zijn er 24 kandidaten over. Zij gaan vanaf eind januari de uitdaging aan. Wekelijks bieden Het Kontakt en RTV Krimpenerwaard een nadere kennismaking met een aantal deelnemers aan deze talentenjacht.

Naam: Wieke Kruijthoff
Leeftijd: 29 jaar
Woonplaats: Schoonhoven
Beroep: gehandicaptenzorg

Wieke is als ZZP’er bezig om een eigen onderneming als zangeres op te zetten. “Muziek in het algemeen en zingen in het bijzonder is mijn grootste hobby. Als kind heb ik een tijdje pianoles gehad. Als tiener heb ik in een koor gezeten en zangles gevolgd. Verder heb ik een cursus gevolgd, waarbij ik meer leer over het vak muziekproductie. Zo nu en dan treed ik wel eens op bij bruiloften of in de kerk.”

Ze heeft zelf een niet zo specifieke muzieksmaak: “Zo vind ik het ene moment hele rustige muziek, zoals bijvoorbeeld van Katie Melua, leuk en het andere moment ga ik voor dance, zoals bijvoorbeeld Kygo.”

Ze gaat graag naar concerten, zoals enkele jaren geleden met vriendinnen naar het Sziget Festival in Boedapest. “Daar waren veel toffe artiesten, onder wie Kygo. Dat vond ik echt heel gaaf.”

Haar schoonouders en vriend brachten haar op het idee om mee te doen aan de Stem van de Waard. “Zelf had ik er nog niet van gehoord, maar het lijkt me heel leuk. Gelijkgestemden ontmoeten, ofwel mensen die net als ik gek zijn op zingen, vind ik ook tof. Ik ben bezig om mijn eigen muziek te leren componeren en te produceren. Ik hoop me daar verder in te ontwikkelen.”

Wieke was onlangs te gast in de studio van RTV Krimpenerwaard. Daar trad ze op tijdens de Kerstmarathon. De video kunt u hieronder bekijken.

Foto’s: Janet de Graas

Dit bericht is 629 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief